ISTRAŽIVANJE POKAZALO

Deset najnepouzdanijih modela polovnih automobila

Britanska kompanija obradila je preko 130.000 aktivnih naloga vozila

Avaz.ba

Britanska kompanija obradila je preko 130.000 aktivnih naloga vozila

Foto: Ilustracija


U svijetu se vode detaljne statistike kvarova automobila koje otkrivaju pouzdane modele automobila, kao i one koji svako malo moraju u servis na popravku.

Kako se u Bosni i Hercegovini ovako temeljne analize ne prave, otkrivamo vam rezultate najvećeg britanskog istraživanja, u kojem je obrađeno više od 130.000 servisnih naloga.

Britanska kompanija obradila je preko 130.000 aktivnih naloga vozila, gdje se za svaki model i brend računala učestalost neophodnih popravki i njihova cijena.

Zanimljivo je da su na dnu liste pouzdanosti proizvođači luksuznih i superautomobila. Ali, tu treba uzeti u obzir ekstremno visoke cijene popravki koje su, također, utjecale na bodovanje.

Tako je Ferrari skupio samo 13,84 boda, jer je prosječna cijena popravke skoro 5.000 funti. Slijedi McLaren sa 15,12 bodova, zatim Rolls-Royce, Bentley i Lamborghini. Na listi top 10 najnepouzdanijih brendova našli su se i Subaru, Chrysler, Maserati, Land Rover i Tesla.

  • Britanska kompanija obradila je preko 130.000 aktivnih naloga vozila

    Britanska kompanija obradila je preko 130.000 aktivnih naloga vozila

    Foto: Ilustracija


Prema modelima polovnjaka, posljednji na listi je Bentlijev “Continental GT”, s najčešćim kvarovima povezanim sa sistemom za napajanje gorivom, elektronikom i motorom. Najskuplja popravka vlasnika je koštala čak 10.000 funti za rješavanje problema sa strujom, dok je za ovaj model prosječna cijena popravke oko 2.300 funti.

Audi A7 i BMW X6 su drugi i treći na ovoj neslavnoj listi, a prate ih Porsche Cayenne i Chevrolet Captiva.

Top 10 najnepouzdanijih automobilskih brendova: Ferrari , McLaren, Rolls-Royce, Bentley, Lamborghini, Subaru, Chrysler, Maserati, Land Rover i Tesla.

Top 10 najnepouzdanijih polovnih modela automobila: Bentley Continental GT, Audi A7, BMW X6, Porsche Cayenne, Chevrolet Captiva, Land Rover, Range Rover Sport, Jaguar XJ, Audi Q7 i Mazda CX5.

Više o temi Automobili

ISTRAŽIVANJE POKAZALO
Deset najpouzdanijih modela polovnih automobila
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na