UREDNIK TURSKOG BILTENA

Audio snimak / Poslušajte kako se Bakirov jurišnik brani: Nisam bio u Osmanovom stanu, ja znam kak' se montira!

Zato što sutra će počet montaže da smo..., ne znam šta. Da se tako može montirat, rekao je Filip Mursel Begović

Filip Mursel Begović sa bračnim parom Izetbegović. Facebook

29.4.2023

Nakon što je jutros objavljena informacija da su inspektori Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), prilikom pretresa stanova Osmana Mehmedagića Osmice, bivšeg direktora OSA-e i vjernog sluge bračnog para Izetbegović, pronašli FIlipa Mursela Begovića, urednika turskog biltena na bosanskom jeziku "Stav", kontaktirali smo i Begovića.

On se nakon javljanja odmah grčevito uhvatio za "demantij koji nam je objavio na Facebooku" ne dopuštajući ni da ga pitamo, da li ima ugovor s Mehmedagićem o izdavanju stana i da li Mehmedagić plaća 10 posto poreza po tom osnovu kao stanodavac?

Nisam bio u njegovom stanu

- Ne pratimo vas na Facebooku i demantij se ne piše po društvenim mrežama nego se pošalje na adresu i protokolom - upoznasmo dugogodišnjeg urednika, kreatora pseudonima Mustafa Drnišlić koji poput streljačkog voda satire svakog ko nije po volji princu s Poljina.

- Poslat ću vam demantij na mail sa prijetnjom tužbom. Moj odvjetnik je, već ste stavljeni u tužbu - odgovara Begović.

Na pitanje, zašto, odgovorio je:

- Pa zato što ste objavili netačnu vijest, da ja živim kao podstanar. Vidite, recite što želite? - rekao je Filip Mursel Begović.

- Pa želimo da vas pitamo, imate li ugovor s Mehmedagićem o zakupu stana i plaća li Mehmedagić porez.

- E sad... sada... ovo je... ovo je provociranje... Znate šta imam, imam cips, moju adresu, koja nije nikakva Mehmedagićeva adresa, niti ja imam ikakve veze sa tim stanom. Živim u stanu koji smo ja i supruga kupili na kredti prije 10 godina i živim 10 godina u tom stanu. Zajedno sa suprugom i dvoje djece. Nikada nisam bio niti podstanar Osmana Mehmedagića niti sam bio u njegovoj privatnoj kući niti znam gdje mu je privatna kuća, niti znam da ima stan. Niti sam bio u njegovom stanu, tako da je ovo potpuna neistina. Zašto je Slobodna Bosna plasirala tu vijest ja ne znam. Ne mogu ovaj... - rekao je Begović, pa dodao:

- Ne da živim, nego to mogu dokazati nego neću svoj cips da objavljujem na Facebooku da objavljujem svoju privatnu adresu.

Igram se s njihovom djecom

Opet je zaprijetio tužbom:

- Svi koji neće demantirati ja ću ih tužiti. Dovest ću svojih 50 komšija iz zgrade i svi će svjedočiti da živim 10 godina u toj zgradi i da se igram s njihovom djecom i evo šta.

Zašto vas je ovo toliko povrijedilo?

- Zato što sutra će počet montaže da smo..., ne znam šta. Da se tako može montirat.

Na konstataciju da on vrlo dobro zna kako se ljudima montira rekao je: 

- Već ste mi objavili da sam lopov, nije to prvi put. 

Na pitanje, što niste dokazali da niste lopov, Begović je odgovorio, a u audio snimku poslušajte kako i sami procijenite. 

U prilogu poslušajte audiosnimak razgovora sa Filipom Murselom Begovićem. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.