POSJETE

Biznismen Luka Rajić ugostio svoje Konjičane

Rajić je od samog osnivanja pomagao rad ovog centra, a vrijedni učenici koji sviraju violinu, gitaru i klavir priredili su mu koncert za pamćenje

Članovi Muzičkog centra „Rezonanca“ iz Konjica s Lukom Rajićem u Ženevi

M. ĆOSIĆ

6.4.2019

Petogodišnjicu djelovanja Muzičkog centra „Rezonanca“ iz Konjica njeni članovi obilježili su nezaboravnim putovanjem u Švicarsku, odnosno Ženevu, gdje ih je ugostio rođeni Konjičanin, uspješni biznismen Luka Rajić.  

 Prekrasna priča

Rajić je od samog osnivanja pomagao rad ovog centra, a vrijedni učenici koji sviraju violinu, gitaru i klavir priredili su mu koncert za pamćenje.

- Sretni smo jer nam je gospodin Rajić omogućio odlazak u Ženevu. Ovo je jedna prekrasna priča i malo je reći hvala za sve što je učinio za nas. Djeca su uživala i zasigurno će zauvijek u sjećanju čuvati uspomene na ovo putovanje - istakla je direktorica Muzičkog centra „Rezonanca“ Biljana Handžo.



Rajiću uručena slika s motivom Konjica

Uz djecu su na ovo putovanje krenule i članice Vokalnog ansambla „Rezonanca“, a tokom boravka kod ljubaznog domaćina Rajića posjetili su i njegovu tvornicu čokolade.

- Srca su nam puna. Ovo je jedan prekrasan projekt, a velika je privilegija raditi s djecom. Drago mi je da sam ugostio moje drage Konjičane i Konjičanke, koji su istinski osjetili Ženevu, posjetili neke važne znamenitosti ovog područja. Muzički centar „Rezonanca“ je naša zajednička priča koja je počela prije pet godina i koja nam daje priliku da budemo što više zajedno - kazao je Rajić.

 Događaj za pamćenje

On se tokom četverodnevnog boravka članova „Rezonance“ u Švicarskoj potrudio da ovo zaista bude događaj za pamćenje, a oni su mu u znak zahvalnosti poklonili i umjetničku sliku s motivom Konjica.

 Svi oduševljeni  

Lejla Zahirović, članica Muzičkog centra „Rezonanca“, oduševljena kao i njene kolegice i kolege koji su bili na ovom putovanju, istakla je da će zauvijek pamtiti sve što je doživjela.

- Nemam riječi da opišem te osjećaje. Bilo je zadovoljstvo svirati u Švicarskoj i biti dio ovog događaja. Željela bih da u ime svih nas zahvalim gospodinu Rajiću što nas je ugostio i što pomaže naš rad - kazala je Zahirović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.