RAZGOVOR

Mostar i Međugorje su među top-destinacijama

Primjetno produženje turističke sezone, jer je kao nikad do sada tokom cijele zime bio zabilježen veliki broj grupnih dolazaka, kaže Temim

U Mostaru turistička sezona nije prekidana ni tokom zime

M. SMAJKIĆ

29.4.2019

Da su uskršnji praznici nagovijestili intenzivniji dolazak stranih turista u Hercegovinu, pogotovo u Mostar i Međugorje, potvrdili su nam u Turističkoj zajednici (TZ) Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK).

 Poseban naglasak

- Svi smo svjedoci već godinama unazad da od Uskrsa počinje prava turistička sezona ne samo u Mostaru već i u cijeloj Hercegovini. Ipak, Mostar i Međugorje su za Uskrs među vodećim destinacijama u Kantonu kada se radi o stranim turistima. Ako je to nagovještaj, a iz iskustva znamo da jeste, kvalitetnog početka turističke sezone, onda sigurno možemo biti zadovoljni – kazao nam je jučer Semir Temim, zamjenik direktora TZ HNK.

Napomenuo je kako se poseban naglasak odnosi na produženje turističke sezone, jer, kako je naveo, kao nikad do sada tokom cijele zime bio je zabilježen veliki broj grupnih dolazaka.

- Sezona, praktično, nije prestajala i nema više situacije kao što je to bilo prethodnih godina da je na sceni, pod znacima navoda, totalna vansezona. Pogotovo nas raduje da sve više mladih ljudi dolazi, željni su avanturističkih sadržaja, kojima se, sigurno, možemo pohvaliti na nivou cijelog Kantona. Iako smo mi na brojnim sajmovima širom Evrope u najboljem svjetlu promovirali svu našu turističku ponudu, ne treba zaboraviti da je posebno Mostar zauzeo visoko mjesto kada je riječ o brojnim stranim turističkim portalima, blogerima i slično – naglasio je Temim.

On je, također, pozdravio najavljene aktivnosti Grada Mostara koje se odnose na uvođenje reda u staroj gradskoj jezgri.

 Haotično stanje

- Bezbroj puta smo upozoravali na haotično stanje u starom gradu. S lica mjesta smo imali brojne pritužbe, ukazivano nam je na razne probleme. Definitivno, mnogi su prevršili svaku mjeru i uzeli previše sebi prava. Stoga, u potpunosti podržavamo aktivnosti koje je Grad Mostar pokrenuo - iznio je Temim.

 JOŠ je samo falilo da se Stari most prekrije šalovima i čaršafima, da se ni on ne vidi kao što je to slučaj s brojnim objektima u tom dijelu Mostara.


Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.