MOSTAR

„Zimski grad“ privukao više od 100.000 ljudi

Ovogodišnji koncept s tri cjeline, Advent, Magic i Market, pokazao se veoma dobrim, kaže Ćorić

Na Šetalištu je bila najveća koncentracija sadržaja i događaja. M. Smajkić

Piše: M. Smajkić

11.1.2020

Manifestacija koja je već postala prepoznatljiva u najvećem gradu na Neretvi, „Zimski grad“, jučer je službeno završena. Iako je „Zimski grad“ ove godine, koji je otvoren 1. decembra, bio koncipiran na potezu od Musale sve do Rondoa, ipak na Šetalištu je bila najveća koncentracija svih sadržaja i događaja.


Bogata ponuda

Tako su se jučer na Šetalištu praznile drvene kućice koje su svojim raznovrsnim ponudama privlačile Mostarce, ali i turiste.

Među brojnim zanatlijama, trgovcima, umjetnicima i ugostiteljima koji su u proteklih više od 30 dana nudili svoje proizvode u „Zimskom gradu“ bila je i Mevlida Delić iz Jablanice. Ona se bavi pletenjem odjevnih predmeta i njene rukotvorine su, kazala nam je, bile veoma tražene, od kapa, šalova i rukavica do haljinica i džempera.

Delić: Zadovoljna sam. M. Smajkić

- Svake godine je organizacija sve bolja. Svima nam je žao što je došao kraj. Baš smo se lijepo družili, a posjećenost je bila veoma dobra. Prezadovoljna sam, kao i moja kćerka, koja je sa mnom prodavala nakit. S nama je kućicu dijelila kolegica Svjetlana, koja je prodavala ručno rađene suvenire od drveta i kamena - ističe Delić.

Da organizatori već idu u pripreme za naredni „Zimski grad“ potvrdila nam je Sanela Ćorić iz Službe za kulturu Grada Mostara.

Klizalište će biti otvoreno sve do početka naredne sedmice, kako bi najmlađi Mostarci još mogli uživati u blagdanskoj čaroliji u svom gradu.

Rekordne brojke

- Ovogodišnji koncept s tri cjeline, Advent, Magic i Market, pokazao se veoma dobrim, ali mi ćemo se potruditi da za naredni osmislimo još kvalitetnije sadržaje i program. U konačnici, veoma smo zadovoljni, pogotovo se možemo pohvaliti rekordnim brojkama, jer samo za Novu godinu imali smo više od 15.000 posjetilaca, a u to vrijeme su turistički kapaciteti bili popunjeni s više od 95 posto. Generalno, „Zimski grad“ je posjetilo više od 100.000 ljudi - istakla je Ćorić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.