ISTRAGA U TOKU

Tužilaštvo HNK formiralo predmet o slučaju koronavirusa u Mostaru

Formiran krivični predmet

SKB Mostar. Arhiv

Piše: M. Sm. / Avaz.ba

18.3.2020

U Tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona formirali su krivični predmet povodom slučaja koji se desio sa 16. na 17.mart 2020. godine u vezi sa prijemom pacijenata u Sveučilišnu kliničku bolnicu (SKB) Mostar, od kojih se za jednog ispostavilo da je bio inficiran koronavirusom.

- Radi utvrđivanja svih relevantnih činjenica te zbog postojanja eventualne krivične odgovornosti za neko od krivičnih dijela protiv zdravlja ljudi kako pacijenata, tako i ljekara koji je sudjelovao u njihovom prijemu u SKB Mostar, Tužilaštvo će putem Naredbi suda izuzeti svu potrebnu medicinsku dokumentaciju, snimke nadzornih kamera u SKB Mostar, kao i drugu potrebnu dokumentaciju, a kada se stvore zdravstveni uvjeti za to, obavit će se i saslušanje određenih svjedoka, kao i druge istražne radnje za kojima se ukaže potreba - saopćili su iz Tužilaštva HNK.

SKB Mostar. Arhiv

Iz ove pravosudne ustanove apelirali su na sve građane, institucije i javne medicinske ustanove da se u novonastaloj situaciji pridržavaju uputa kriznih štabova koji su formirani na područjima kantona, Federacije BiH i BiH, kako bi se suzbilo širenje i prenošenje koronavirusa, pa tako i nastale pandemije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.