HUMANITARNE AKCIJE

Pomozimo nekadašnjem kapitenu reprezentacije BiH

Safet je nepokretan, a postoji mogućnost da ostane bez obje noge. Jedini spas za Hodžića je operacija u Turskoj

Neophodan mu lijek ''pletal'', koji je izuzetno skup

Avaz.ba

30.1.2019

Osim svoje fudbalske zadaće, sportska agencija US Soccer Education iz Denvera često organizira i humanitarne akcije pomoći sportskim organizacijama i sportistima koji za to imaju potrebu.

Najnovija humana misija je pokretanje akcije pomoći Safetu Hodžiću, nekadašnjem kapitenu malonogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, koji je branio za nekoliko sarajevskih klubova, a trenutno bije svoju najtežu životnu bitku.

Zbog trombova u nogama, Safet Hodžić više nije u mogućnosti da se kreće i, nažalost, postao je teški invalid. Sportisti i sportski radnici u Sarajevu nedavno su organizirali humanitarnu akciju pomoći ovom bivšem uzornom sportisti, međutim, prikupljena sredstva nisu dovoljna za Safetovo konačno izlječenje.

Naime, Safetu je neophodan lijek ''pletal'', koji je izuzetno skup i on ga sebi ne može priuštiti. Safet je nepokretan, a postoji mogućnost da ostane bez obje noge. Jedini spas za Hodžića je operacija u Turskoj, ali on za taj korak treba podršku.

Zbog toga US Soccer Education iz Denvera apelira na sve bivše sportiste u bosanskohercegovačkoj dijaspori, sve ljubitelje sporta i humaniste širom svijeta da pomognu nekadašnjem kapitenu naše malonogometne reprezentacije i čovjeku koji je mnogo dao za bh. sport, prenosi medijski servis bh. dijaspore BHD Infodesk.

Kako pomoći

Svoje donacije možete dati na Facebook Faundraiser linku “Pomoć za našeg bivšeg kapitena reprezentacije BiH” ili uplatom na žiroračun 1613000019458449 u ''Raiffesien banci'', na ime Safet Hodžić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.