SREBRENICA

Asfaltiranje puteva obradovalo 120 povratnika u planinska sela

Po kilometar asfaltnog puta finansiraju Ministarstvo za izbjegla i raseljena lica Federacije BiH i Općina

Radovi uveliko traju. S. Smajlović

S. SMAJLOVIĆ

4.7.2019

Među 120 povratnika u planinska sela Luke i Krušev Dol 60 kilometara od Srebrenice, koja tokom zime često budu i po dva mjeseca zametena snijegom i velikim smetovima, radosti nigdje kraja. 

Veliki značaj

Zahvaljujući Ministarstvu za izbjegla i raseljena lica Federacije BiH i Općini Srebrenica, radnici “Zvornikputeva” počeli su asfaltiranje po jednog kilometra od ova dva sela do glavne saobraćajnice prema Podravanju i Srebrenici.

Predsjednik Mjesne zajednice Luka, kojoj pripada i Krušev Do Hamo Zulanović, kaže da se na ovom projektu radilo više od tri godine i da je od historijskog značaja za ova dva sela.

Bolji uvjeti za život povratnika. S. Smajlović

Kako kaže, pored navedena dva kilometra, u Luci će se asfaltirati još 500 metara, a 46.000 KM prikupili su mještani i dijaspora. U Kruševom Dolu osigurano je 49.000 maraka za asfaltiranje još 450 metara.

Prva faza

- Ovo je prva faza projekta ova dva sela. Naredne godine će biti nastavljeno asfaltiranje prema Podravanju, a sredstva, kako su nam čvrsto obećali, osigurat će entitetske vlade i naša Općina - nada se Zulanović.

 Uređena džamijska avlija

Asfaltiranje u Luci počelo je od mjesne džamije i prolazi kroz centar sela. Koristeći prisustvo mehanizacije i radne snage, Lučanin hadži Benjamin Duraković, koji radi i živi u Ilijašu, izdvojio je 7.000 KM za uređenje džamijske avlije i parkinga.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.