PROMIJENILA MIŠLJENJE

Vulić umanjila značaj SNSD-ovog pisma upućenog Američkom kongresu

Članica Komisije za odbranu i sigurnost BiH, Sanja Vulić, istakla je važnost dijaloga i istinitih informacija

Sanja Vulić. Facebook

N. Č.

5.12.2023

Predstavnici sigurnosnih komisija entitetskih i državnih parlamenata danas su se sastali u Banjoj Luci kako bi razgovarali o aktuelnoj sigurnosnoj situaciji u Bosni i Hercegovini. Sastanak je sazvan nakon nedavnih izjava pojedinih zvaničnika o postojanju terorističkih ćelija i ruskih kampova u zemlji.

Kriminal i korupcija

Predsjednik Odbora za sigurnost Narodne skupštine Republike Srpske, Vukota Govedarica, istakao je da su kriminal i korupcija osnovne sigurnosne prijetnje u BiH te da su saglasni u prepoznavanju tih problema. Govedarica je kritikovao izjave ministra odbrane Zukana Heleza o ruskim kampovima u RS, smatrajući ih dezinformacijama koje prouzrokuju štetu zemlji.

- Ove tvrdnje potvrdila je OSA, dok EUFOR nema takve informacije. Smatram da ove izjave nanose ozbiljnu štetu našoj državi, i da bi Helez trebao snositi ličnu odgovornost, uključujući i eventualnu ostavku - naglasio je Govedarica.

Važnost dijaloga

Članica Komisije za odbranu i sigurnost BiH, Sanja Vulić, istakla je važnost dijaloga i istinitih informacija. Govoreći o pismu SNSD-a američkom Kongresu i Evropskom parlamentu, Vulić je navela da je napisano na temelju argumenata, dokaza i provjerenih informacija o potencijalnim terorističkim spavačima.

- Nadam se da ćete uvažiti činjenicu da ne možemo pokazati sve detalje, ali svakako smo spremni dokazati relevantnost naših tvrdnji - izjavila je Vulić, umanjivši značaj pisma, objašnjavajući da se radi o potencijalnim terorističkim spavačima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.