HRASNO

Mališani se nemaju gdje igrati, „Šareni park“ zarastao u šiblje

Inspekcija zatvorila park zbog brige o djeci ; Ministarstvo dalo 6.800 KM, a Općina 35.985 KM ; Radovi će biti završeni za 45 dana

Park zatvoren gotovo godinu, mališani moraju ići u druga naselja. A. Ovčina

A. OVČINA

7.11.2018

Katanac na vratima „Šarenog parka“ u novosarajevskom naselju Hrasno koji stoji skoro godinu uskoro bi trebao biti skinut. To bi se trebalo desiti nakon što su načelnik Novog Sarajeva Nedžad Koldžo i direktor firme „Babel“ potpisali ugovor o sanaciji „Šarenog parka“. Park je, inače, zatvorila inspekcija, jer je bio nesiguran za djecu.

Oštećeni mobilijar

Kako je dogovoreno, u dječijem parku bit će rekonstruirana kompletna staza, postavljene nove sprave, klupe, a svi oštećeni dijelovi mobilijara bit će zamijenjeni.  

Općina je osigurala 35.985 KM, a radovi će biti završeni za 45 dana.

Sanacija parka trebala je biti završena još prije nekoliko mjeseci. Međutim, još nije potpuno jasno zašto se to nije desilo. Općina je, naime, još 2017. godine preduzeću „Park“ predala igralište na održavanje, a kako je načelnik naglasio, „Park“ nije obavio svoj posao zbog nedostatka novca, a koji mu je Vlada KS trebala dati.

Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture započelo je sanaciju, „Parku“ je dalo 6.800 KM, što je bilo malo novca.

Brojni mještani na Trgu heroja koji su negodovali zbog činjenice da se djeca nemaju gdje igrati, očekuju da park konačno bude završen.

Tako se Milojka Džamastagić požalila na trenutno stanje u parku.

- Zatvoren je već skoro godinu, a u nadležnosti je Općine. Djeci je onemogućena igra i zabava pa roditelji negoduju. Mališani su bili primorani hodati po kamenju, polomljenom mobilijaru, pri čemu je opasna i uništena podloga – rekla je Džamastagić.

Melka Tupani, koja živi na Trgu heroja, rekla je da su nadležni davno trebali sanirati igralište jer su djeca sve ovo vrijeme morala ići u druga naselja ako se žele poigrati.

Dosta sadržaja

- Naravno da je dobro što će sanirati „Šareni park“, koji je dosta sadržajan i bolji je od ostalih parkova. Ne radi, ali nije do nas. Nadam se da će ga popraviti – kazala je Ćamila Velić.

Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture započelo je sanaciju, „Parku“ je dalo 6.800 KM, što je bilo malo novca  


Velić: Nadam se da će popraviti

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.