SARAJEVO

Vilsonovo šetalište zatvoreno za automobile u narednih sedam dana

Od raskrsnice s ulicama Topal Osman-paše i Ložionička do raskrsnice s ulicom Vrbanja

Vilsonovo šetalište. Arhiv

E. Ma. / Avaz.ba

16.9.2019

Na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu od 16. do 22. septembra zabranjeno je saobraćanje motornih vozila. Ministarstvo saobraćaja izdalo je rješenje na osnovu zahtjeva NTSI instituta povodom Evropske sedmice mobilnosti s fokusom na sigurno pješačenje i vožnje bicikla pod sloganom "Krećimo se zajedno".

Privremena izmjena režima saobraćaja sastoji se od zabrane saobraćaja motornih vozila u ulici Vilsonovo šetalište od raskrsnice s ulicama Topal Osman-paše i Ložionička do raskrsnice s ulicom Vrbanja od 00 do 24 sata. Ova zabrana se ne odnosi na vozila pod pratnjom, vozila Službe hitne pomoći, vatrogasna vozila i vozila policije i Sudske policije, vojna vozila i vozila Granične policije Bosne i Hercegovine.

Za vozila ''Elektroprivrede BiH'' izdato je odobrenje da se mogu dvosmjerno kretati ulicom Vilsonovo šetalište od spoja s ulicom Topal Osman-paše do prvog priključka za parking površine EPBiH, te za vozila u vlasništvu privatnih i fizičkih osoba čije je sjedište/prebivalište na dijelu ulice Vilsonovo šetalište od spoja s ulicom Hamdije Ćemerlića do prvog priključka za parking površinu.

Samo jedan dan na tri sata u navedenom periodu bit će omogućeno kretanje motornih vozila za potrebe realizacije aktivnosti u okviru Evropske sedmice mobilnosti.

Organizator i podnosilac zahtjeva, u ovom slučaju NTSI institut d.o.o. Sarajevo, postavit će odgovarajuću saobraćajnu signalizaciju o zabrani saobraćanja motornih vozila.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.