SASTANAK INICIRAO PREMIJER NENADIĆ

Formira se tim za restrukturiranje GRAS-a: Kako unaprijediti poslovanje

Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić, ministar saobraćaja Adi Kalem i ministar finansija Jasmin Halebić održali su sastanak sa predstavnicima GRAS-a

Formiran tim. Arhiv

Avaz.ba

3.7.2020

Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić, ministar saobraćaja Adi Kalem i ministar finansija Jasmin Halebić održali su sastanak sa predstavnicima GRAS-a o temi restruktuiranja ovog preduzeća. 

Sastanku su prisustvovali v.d. direktora GRAS-a Almir Ahmetspahić, te rukovodilac Sektora za razvoj Mustafa Mehanović, kao i predstavnici sindikata u ovom preduzeću Amir Muminović i Adnan Himzanija.

Sastanak je inicirao premijer Nenadić kako bi se odredili budući koraci djelovanja radi unapređenja korporativnog upravljanja i efikasnijeg rada ovog preduzeća, za što su interes iskazali svi učesnici današnjeg sastanka. 

Kako je dogovoreno, formirat će se tim predstavnika Vlade i GRAS-a koji će voditi razgovore u vezi sa reorganizacijom i restrukturiranjem ovog preduzeća.

Zajednički je stav da su promjene neminovne, a to su pokazale i analize organizacije i poslovanja ovog preduzeća, sadržane u Programu restruktuiranja koji je izradila Britanska konsultantska kuća “PricewaterhouseCoopers” (PwC), na zahtjev Vlade KS.

Sa sastanka. VLADA KS

Plan je da odredimo na koji način ćemo voditi pregovarački proces, ko će sudjelovati u pregovorima, kad oni počinju, kojim redoslijedom ćemo delegirati pitanja, koje dokumente trebamo uzeti u obzir, te kada možemo planirati završetak rada - naveo je premijer Nenadić, između ostalog, te je zatražio od predstavnika GRAS-a da Vladi dostave spisak članova tima iz ovog preduzeća, kako bi što prije počeli pregovore. 

Ministar Kalem je istakao da će se sa upravom preduzeća i predstavnicima sindikata tražiti najbolja rješenja, uz puno uvažavanje prava i interesa uposlenika.

Kazao je da je ovo dio plana usmjerenog ka unapređenju javnog gradskog prijevoza i boljoj usluzi građanima, te da Vlada paralelno radi na tome i kroz realizaciju novih projekata, kao što su obnova tramvajske pruge, te nabavka novih tramvaja i trolejbusa ukupne vrijednosti 65 miliona EUR-a, za koje je u toku tenderska procedura.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.