POTEZI UPRAVE GRAS-A

Apsurdno: Otjerali higijeničarke pa traže firmu za održavanje higijene u vozilima

Prema dostupnoj dokumentaciji na čišćenju vozila i terminala angažovano je 16 uposlenica

Dezinfekcija vozila slabo se radi. Avaz

Piše: A. Nalo

10.8.2021

Unazad nekoliko mjeseci vozila preduzeća GRAS-a su veoma prljava i zapuštena. Na ovaj gorući problem svakodnevno ukazuju ogorčeni putnici, gosti grada ali i radnici ove firme koji tvrde da se trolejbusi, tramvaji i minibusi ne održavaju već duže vremena. 

Mujagić: Riješavanje problema. Avaz

Pranje vozila

Naime, kako se špekuliše u javnosti, radnicama koje su radile na pranju vozila Uprava je bez obrazloženja odbila produžiti ugovore o radu. Takvim postupkom narušili su zdravlje i život građana.

Da je situacija nije nimalo dobra potvrdili su i iz ovog preduzeća. Ističu da se čišćenje i dezinfekcija u vozilima vrši tokom redovnog pregleda u krugu preduzeća kao i na terminalima i stajalištima, a prema uputama Kriznog štaba u doba pandemije.

Sanitarna inspekcija

- Sve navode može potvrditi Sanitarna inspekcija KS koja je i vršila inspekcijski nadzor. U zadnjem periodu, suočavamo sa sa nedostatkom uposlenika koji rade na održavanju higijene u vozilima. VD Generalni direktor u saradnji sa Vladom Kantona i Ministarstvom saobraćaja KS, intenzivno radi na rješavanju ovog problema, te se razmatra mogućnost angažovanja firme za održavanje higijene u vozilima – kazao je generalni direktor Senad Mujagić.

Prema dostupnoj dokumentaciji na čišćenju vozila i terminala angažovano je 16 higijeničarki.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.