SARAJEVO

Skupština KS danas će razmatrati ovu odluku: Pravobranilac Kemal Karić podnio ostavku

Na pitanja pojedinih zastupnika o razlozima ostavke uoči današnje sjednice nije stigao odgovor iz Pravobranilaštva KS

Kemal Karić. Arhiv

Piše: E. Ma.

14.12.2021

Pravobranilac Kantona Sarajevo Kemal Karić podnio je ostavku. Inače, Skupština Kantona Sarajevo danas će u nastavku redovne 45. sjednice raspravljati o izvještaju o radu Pravobranilaštva KS za 2020. godinu.

Na dnevnom redu 46. redovne sjednice, koja je također planirana za danas, nalazi se i prijedlog odluke o prihvatanju ostavke i razrješenju dužnosti pravobranioca Pravobranilaštva KS.

- U skladu sa Zakonom o pravobranilaštvu, podnosim ostavku na vršenje službe pravobranioca KS u Pravobranilaštvu KS te, u vezi s tim, molim da me Skupština KS na prvoj narednoj sjednici razriješi. Ovom prilikom želim zahvaliti na ukazanom povjerenju i pružanju podrške kroz moj dosadašnji rad kao pravobranioca od Skupštine KS - naveo je Karić u ostavci.

Nije naveo šta je razlog ove odluke, a ni na pitanja pojedinih zastupnika o razlozima ostavke uoči današnje sjednice nije stigao odgovor iz Pravobranilaštva KS.

No, javio se „Avazu“.

- Radi se o napretku u karijeri, ništa drugo. Notar - kratko je naveo Karić.

Na sjednici Komisije za izbor i imenovanja i administrativna pitanja prihvaćen je prijedlog Pravobranilaštva KS o raspisivanju javnog oglasa za imenovanje za poziciju zamjenika pravobranioca na neodređeno vrijeme.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.