OBJAVIO SLIKE

Vozač načelnika Hadžića službeni automobil koristi u privatne svrhe?

Lično sam fotografirao vozilo ispred kuće u mjestu Kahrimani kod Pazarića, tvrdi Mujanović

Vijećnik Mujanović objavio: Službeno vozilo ispred porodične kuće vozača Sabahudina Selimovića. Avaz

Piše: A. Nalo

8.2.2022

Zloupotreba službenih vozila, bez obzira na nivo vlasti, postala je svakodnevica. Čest je slučaj da zaposleni u kantonalnim i općinskim institucijama koriste luksuzna vozila u privatne svrhe, i to za vrijeme godišnjih odmora, za porodične potrebe, kupovine po tržnim centrima…

Službeno vozilo općine Hadžići. Avaz

Privatna imovina

Na jednu takvu zloupotrebu ukazao je vijećnik Općinskog vijeća Hadžići Admir Mujanović. On je, kako tvrdi, u nedjelju fotografirao službeno vozilo načelnika Hamde Ejubovića u privatnom dvorištu, odnosno ispred porodične kuće vozača Sabahudina Selimovića.

- Lično sam fotografirao vozilo ispred kuće u mjestu Kahrimani kod Pazarića. To sam objavio na društvenim mrežama, nakon čega sam dobio prijetnje. Poziv je bio s fiksnog broja i gospođa se predstavila kao supruga vozača Bahka. Pitala me zašto sam fotografirao njihovu privatnu avliju. Odgovorio sam da je Škoda općinska i da je to društvena imovina, koja se ne može koristiti u privatne svrhe. Ona je rekla da je naređeno njenom mužu da taj auto bude tu. Nije željela otkriti ime nalogodavca - kazao je Mujanović.


Mujanović: Nije prijavio prijetnje. Avaz

Zloupotreba položaja

Kako je istakao u izjavi za “Dnevni avaz”, prijetnje nije prijavio jer se radi o ženi. Smatra da je vozilo na ovoj lokaciji parkirano jer u blizini živi načelnik Ejubović.

- Oštro osuđujem ovakve poteze. To je čista zloupotreba položaja. Ja sam, kao građanin, „suvlasnik“ tog automobila i vrijeđa me takvo ponašanje. I ostali građani Hadžića negativno komentiraju ovaj slučaj - istakao je Mujanović.

Iz Općine Hadžići jučer nisu željeli komentirati optužbe vijećnika Admira Mujanovića na račun načelnika i njegovog vozača.


Objava na Facebooku. Screenshot

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.