PODRŽAN RAD

Obilježena druga godišnjica rada Centra za zdravo starenje u Sarajevu

Prisutnima su se također obratili i vijećnici Općinskog vijeća Centar koji su kazali da je ovaj projekat jako koristan

Ugodna atmosfera u Centru za zdravo starenje. OPĆINA CENTAR

A. O.

16.2.2022

U Centru za zdravo starenje „Pionirska“ danas je uz kulturno-umjetnički program obilježena druga godišnjica otvaranja ovog Centra, kojim upravlja Udruženje „Zdravo živi/sretno stari“.

Današnjoj svečanosti je u ime općinskog načelnika Srđana Mandića prisustvovala Lejla Dizdarević, pomoćnica za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Općine Centar zajedno sa vijećnicima Velijom Katicom, Đenanom Mulićem i Mehmedom Muharemovićem.

U ime domaćina prisutnima se obratila Sanela Feratović, predsjednica pomenutog udruženja, koja se ovom prilikom zahvalila na pomoći koju im pruža Općina Centar u njihovom radu.


Jako dobri rezultati

– U ovom Centru u protekle dvije godine smo napravili jako dobre rezultate i realizovali niz radionica za naše članove, divna druženja, zajednička ljetovanja i sklapali nova prijateljstva. Ovdje preferiramo porodičnu atmosferu između naših članova, a kroz druženja, ljubav i toplinu napravili smo od naših centara drugu kuću, kazala je Feratović.

Današnji događaj su uveličali članovi hora „Ruže“, dramske, te sekcije plesa.

-Dugo godina sam radila se djecom i kao prosvjetni radnik sam mislila da su samo djeca sa ogromnom količinom pozitivne energije. Ali, danas sam vidjela koliko su članovi ovog Centra bogati duhom i sve ono što rade dolazi iz srca. Kao mali poklon smo obezbijedili besplatne karte za predstavu u Centru kulture i mladih što će biti naša praksa i ubuduće - objasnila je Dizdarević.


Obraćanje vijećnika

Prisutnima su se također obratili i vijećnici Općinskog vijeća Centar koji su kazali da je ovaj projekat jako koristan, te da će nastaviti podržavati centre za zdravo starenje.

Osim Centra za zdravo starenje „Pionirska“ na području općine Centar djeluju još tri ovakva centra, u Ulici Maršala Tita 12, u objektu obdaništa Razigrani dani u ulici Patriotske lige do broja 46, te posljednji otvoreni na Soukbunaru.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.