SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Načelnik Hadžibajrić posjetio Arifu Užičanin čija je kuća jutros stradala u požaru

Marketing

3.6.2022

Načelnik Hadžibajrić posjetio Arifu Užičanin čija je kuća jutros stradala u požaru - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Nakon informacija da je jutros u Općini Stari Grad, u ulici Žepa došlo do požara na jednom stambenom objektu, nadležne općinske službe odmah su izašle na teren, a općinski načelnik mr.Ibrahim Hadžibajrić jutros je lično posjetio Arifu Užičanin koja je u trenutku požara bila sama u kući.

Uzrok požara još nije poznat, a sumnja se na električne instalacije. 86-ogodišnja Arifa je u trenutku izbijanja požara spavala, a probudio je dim i vatra koju je čak pokušala i sama ugasiti. Iz kuće zahvaćene plamenom spasile su je komšije.

“Nikad u životu se nisam ovako prepala, a najgore mi je što mi kažu da mi je sve izgorjelo. Ja sam pokušavala sama da gasim i polijevam vodom, ali ništa. Ne sjećam se, ali mi kažu da su me iznijeli. Ostale su mi papuče iza vrata,” ispričala je još uvijek uzbuđena i uplašena Arifa.

Načelnik Hadžibajrić je najavio da porodica Užičanin može računati na pomoć Općine Stari Grad u sanacije kuće. “U ovakvim situacijama je najvažnije da nije bilo ljudskih žrtava ili povreda i drago mi je što vidim da se naša Arifa dobro osjeća. Sve ostalo se može nadoknaditi. Osigurat ćemo pomoć za ovu porodicu i pomoći u sanaciji kuće,” izjavio je načelnik Hadžibajrić.

U ulici Žepa, na mjestu požara, zatekli smo i Arifinu kćerku Amru koja je je izjavila da uviđaj još nije izvršen, a da je njena majka izmještena u susjednu kuću kod svoje sestre. Ništa nije slutilo da bi moglo doći do požara, te ih je ova nesreća sve jako pogodila, ali su sretni što je Arifa prošla bez povreda. Prema njenim riječima vatrogasci su brzo sanirali požar, ali im je trebalo duže vremena da dođu do lokacije zbog nepropisno parkiranih vozila.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.