PORUKA NA FACEBOOKU

Filipović će popuniti upražnjeno mjesto u Skupštini KS nakon smrti Srne-Bajramović: "Mogu obećati da neću šutjeti kao što nisi ni ti"

Laka ti bosanska zemlja, neću te razočarati. Nemam puno vremena, ali imam puno pitanja, napisao je

E. Ć.

17.7.2022

Filipović: Svjestan sam da niko i nikada te neće moći zamijeniti. Facebook

Zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo Segmedina Srna-Bajramović je iznenadno preminula 31. maja ove godine. Nakon njene smrti je ostalo upražnjeno mjesto u Skupštini Kantona Sarajevo, koje će popuniti Damir Filipović (SDP).

Iako sam na izborima 2018. bio 3. po broju glasova za Skupštinu KS nije mi dodijeljen mandat jer nisam imao čuvenih 20 posto, sudbina je očito odredila da to bude na ovaj tužan način. Danas sam potpisao Izjavu o preuzimanju mandata nakon što nas je prije manje od dva mjeseca napustila naša drugarica Segmedina.


Svjestan sam da niko i nikada te neće moći zamijeniti. Tvoja prisutnost u skupštini će nedostajati, ma ko god došao u skupštinu. Mogu obećati da neću šutjeti kao što nisi ni ti, da ću nastojati odvažno, pronicljivo i hrabro koračati stazom koju si ti drugarice utabala.

Laka ti bosanska zemlja, neću te razočarati. Nemam puno vremena, ali imam puno pitanja - napisao je Filipović na Facebooku.

Objava Filipovića na Facebooku. Screenshot

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.