SARAJEVO

Prodaja pretplatnih karata za radnike, nezaposlene osobe, uposlenike MUP-a za septembar počinje sutra

Svi korisnici su dužni prilikom kupovine kupona donijeti iskaznicu na uvid radi upisa broja iskaznice na kupon

O datumu preuzimanja kartica penzionere će obavijestiti naknadno. ARHIV

A. O.

31.8.2022

Iz preduzeća GRAS obavještavaju korisnike javnog gradskog prijevoza da će sutra početi prodaja pretplatnih karata za septembar 2022. godine za radnike, nezaposlene osobe, uposlenike MUP-a, strane penzionere, bračnog druga penzionera, invalide, šehidske porodice, ratne vojne invalide i dobitnike ratnih priznanja i odlikovanja. 

Svi korisnici su dužni prilikom kupovine kupona donijeti iskaznicu na uvid radi upisa broja iskaznice na kupon.

- Obavještavamo penzionere da će i u narednom periodu za prijevoz koristiti original ček od penzije koji je ovjeren na prodajnom mjestu GRAS-a prilikom predaje dokumentacije za izradu elektronske kartice. Napominjemo da penzioneri koji nisu dostavili dokumentaciju (orginal i kopiju zadnjeg čeka od penzije, jednu fotografiju i ličnu/osobnu kartu na uvid) za izradu elektronskih kartica za prijevoz mogu to učiniti svakim radnim danom na svim prodajnim mjestima preduzeća GRAS od 07:00 - 15:00 sati - navode iz GRAS-a.


Redovni studenti i učenici

O datumu preuzimanja kartica penzionere će obavijestiti naknadno.

Obavijestili su redovne studente i učenike srednjih škola da će 1. septembra 2022. godine početi dopuna elektronskih kartica za prijevoz. Dopuna će se vršiti na prodajnim mjestima GRAS-a: Ćumurija, Otoka, Ilidža, Dobrinja, Vogošća, Alipašin Most i Hadžići.

- Obavještavamo učenike srednjih škola da su sa početkom nove školske godine obavezni dostaviti potvrdu za prijevoz kupljenu na prodajnom mjestu GRAS-a i ovjerenu u školi, a kako bi dopunili elektronsku karticu za prijevoz - kažu iz GRAS-a.

Učenici prvog razreda srednje škole, kao i ostali učenici srednjih škola koji nisu predali dokumentaciju za izradu elektronskih kartica za prijevoz obavezni su dostaviti GRAS-ovu potvrdu ovjerenu u školi i jednu fotografiju.


Elektronske kartice

Dokumetaciju za izradu elektronskih kartica učenici mogu predati na prodajnim mjestima: Ilidža, Otoka i Ćumurija.

- Napominjemo da učenici III i IV razreda srednjih škola, elektronske kartice za prijevoz mogu dopuniti po zonama, a cijena je ostala nepromjenjena, tako da prijevoz za jednu zonu košta 18,00 KM, dvije zone 25,00 KM, tri zone 30,00 KM i za četiri zone 33,00 KM. Obavještenje za učenike osnovnih škola dat ćemo naknadno - navode iz GRAS-a.

Prodajna mjesta Ćumurija, Otoka, Dobrinja i Ilidža radnim danima od 01. do 10. septembra radit će produženo od 07:00 – 16:30 sati, a od 11. septembra do kraja mjeseca od 07:00 – 15:00 sati. Prodajna mjesta Alipašin Most, Nedžarići, Hadžići i Vogošća radnim danima rade od 07:00–15:00 sati.

Sva prodajna mjesta GRAS-a u subotu, 03.09.2022. godine radit će od 08:00 do 13:30 sati.

Prodaja radničkih kupona zone A, pored uobičajenih prodajnih mjesta, vrši se i na kioscima GRAS-a koji se nalaze na Baščaršiji, Domu Armije, Marijinom Dvoru, Željezničkoj stanici i Čengić Vili.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.