SAOPĆENJE

Ministri Osmanović i Avdić odali počast poginulim braniocima HVO-a Sarajevo i Hrvatske brigade “Kralj Tvrtko” Armije RBiH

Naša domovina je zemlja svih ljudi, i svako ko je položio život za njenu odbranu zaslužuje poštovanje svih nas, istakao je ministar Osmanović

Ministri položili cvijeće. VLADA KS

A. O.

26.10.2022

U organizaciji Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine i Udruge organizatora otpora, penzionisanih i demobiliziranih boraca HVO Sarajevo, danas su u okviru obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana ministri za boračka pitanja i kulture i sporta KS Omer Osmanović i Samir Avdić odali počast poginulim i preminulim braniteljima Hrvatskoj vijeća odbrane Sarajevo i Hrvatske brigade "Kralj Tvrtko", koji su bili u sastavu Armija Republike Bosne i Hercegovine, kao i civilnim žrtvama obrambeno-oslobodilačkog rata u BiH 1992-1995.

Ministar Osmanović je, ovom prilikom, naglasio značaj obilježavanja ovakvih datuma, kulture sjećanja, ali i važnost multikulturalnosti naše domovine.


Sa današnjeg obilježavanja. VLADA KS

- Ovdje smo da zajednički odamo počast svim braniteljima HVO Sarajevo, te Hrvatske brigade "Kralj Tvrtko", koji su zajednički branili našu domovinu, svaki njen pedalj. Naša domovina je zemlja svih ljudi, i svako ko je položio život za njenu odbranu zaslužuje poštovanje svih nas - istakao je ministar Osmanović.

Kultura sjećanja svake godine podstiče odavanje počasti svim nastradalim borcima iz odbrambeno-oslobodilačkog rata nevezano za njihovu nacionalnu pripadnost. Tim gestom iskazuje se zahvalnost i dokazuje da nisu dali svoje živote uzaludno, te da nisu zaboravljeni.

Nakon polaganja cvijeća na groblju "Sveti Josip", upriličena je misa zadušnica u crkvi Svetog Ćirila i Metoda u Sarajevu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.