IZJAVA ZA AVAZ

Iz Zavoda za javno zdravstvo KS o radniku koji je prijetio Gasal-Vražalici: Predmet je upućen Komisiji za prigovore pacijenata

Kontaktirali smo ministra zdravstva Kantona Sarajevo Harisa Vranića dva puta, međutim, nije bilo odgovora

Maja Gasal-Vražalica i uposlenik. PRINTSCREEN

Piše: A. Ovčina

4.11.2022

Incident koji je zgrozio Kanton Sarajevo dogodio se prije dva dana kada je uposlenik Zavoda za javno zdravstvo KS, koji radi u Domu zdravlja Novi Grad odbrusio direktorici Akademije za žene, Maji Gasal, da ako nastavi pitati bilo šta vezano za njene usluge kao pacijentice, da će zabraniti bilo gdje da bude pregledana i primljena.

Tom prilikom ona je njega snimila i postavila videosnimke.

Kontaktirali smo ministra zdravstva Kantona Sarajevo Harisa Vranića dva puta, međutim, nije bilo odgovora. Portparol Ministarstva zdravstva Mirna Pecikoza uputila nas je da se obratimo menadžementu JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

Javili smo se i portparolu JU Doma zdravlja Katona Sarajevo, Armanu Šarkiću, koji nas je uputio na Zavod za javno zdravstvo KS.

- U vezi Vašeg upita ovim putem Vas informišemo da je predmet upućen Komisiji za prigovore pacijenata te će se nakon mišljenja Komisije odlučiti o daljem postupanju – rečeno je za portal "Avaza".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.