NA SJEDNICI

Marjanović: Smanjimo izdvajanja iz budžeta KS namijenjena za finansiranje stranaka

Ovu inicijativu sam najavio ranije da bi sve zastupnice i zastupnici imali dovoljno vremena da obave konsultacije, rekao je Marjanović

Marjanović: Uputio inicijativu. Printscreen

A. O.

27.1.2023

Zastupnik u Skupštini KS Damir Marjanović (Za nove generacije) je na trećoj radnoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo, ispred tima političkog pokreta Za nove generacije, pokrenuo inicijativu da svi zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo podrže, a svakako i usvoje, zajednički amandman na Budžet Kantona Sarajevo za 2023. godinu čiji će Nacrt biti razmatran na sjednici 08.02.2023. godine u kojoj će zatražiti od Vlade da se izdvajanja iz budžeta Kantona Sarajevo namijenjeno za finansiranje stranaka koje participiraju u Skupštini Kantona Sarajevo smanje najmanje 50 posto, a optimalno 80 posto.

- Usvajanjem ove inicijative politički subjekti koji učestvuju u zakonodavnoj vlasti Kantona Sarajevo pokazali bi da su svjesni finansijskih izazova koji se nalaze pred budžetskim korisnicima i svim građanima glavnoga grada BiH, te da su spremni da taj teret podnesu zajedno s njima. Ovu inicijativu sam najavio ranije da bi sve zastupnice i zastupnici imali dovoljno vremena da obave potrebne konsultacije s rukovodstvima političkih subjekata koje predstavljaju – rekao je Marjanović. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.