ZBRINJAVANJE

Unajmljen stan za roditelje čiji su mališani oboljeli od raka

E. Sk.

23.5.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+6

Foto: A. Bajrić

Udruženje “Srce za djecu” iz Sarajeva unajmilo je stan u tuzlanskom naselju Brčanska Malta, koji će biti na raspolaganju roditeljima čija su djeca oboljela od najtežih bolesti i koja su smještena na Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli.

Epilog je to sporazuma koji su spomenuto udruženje i tuzlanski UKC potpisali prošle godine, a koji bi trebao rezultirati gradnjom roditeljske kuće u blizini Klinike za dječije bolesti.

- Unajmili smo stan kao privremenu varijantu za smještaj roditelja koji dolaze iz udaljenih gradova. S UKC-om Tuzla smo potpisali sporazum o psiho-socijalnoj podršci kako djece tako i roditelja. Vjerujemo da ćemo zajedničkim snagama istrajati u namjeri da izgradimo roditeljsku kuću u krugu UKC-a Tuzla – kaže Atifa Buldić–Bešić, koordinatorica Udruženja “Srce za djecu”.

Stan za roditelje djece oboljele od raka od danas je otvoren. Roditelji u njemu mogu boraviti, ali i pripremiti hranu za svoje mališane koji su smješteni na Odjeljenju za hematologiju i onkologiju Pedijatrijske klinike UKC-a u Tuzli.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.