RAMAZAN

Više od 8.000 Podrinjaca na najvećem iftaru u Konjević-Polju

A. Bajrić

Piše: M. Mu.

11.6.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+17

S iftara „Bošnjaci na Drini“ (Foto: A.Bajrić) 

Nekoliko hiljada postača okupilo se sinoć u Konjević-Polju na trećem iftaru ''Bošnjaci na Drini'', koji u ovom mjestu organizira Udruženje građana ''Podrinje''.

Riječ je o jednom od najvećih iftara u našoj zemlji, koji svake godine u ovo bratunačko mjesto privuče goste iz svih krajeva Bosne i Hercegovine. Iftar je prilika da se na jednom mjestu okupe i Bošnjaci Podrinja, koji su tokom agresije na našu zemlju raseljeni širom svijeta.

Prema procjenama organizatora, u Konjević-Polju iftarilo je više os 8.000 postača. Kako se i očekivalo, organizacija iftara, koju je ove godine pomogla i Vlada Tuzlanskog kantona, bila je na visini zadatka. Postačima na Drini pridružili su se i proslavljeni bh. nogometaš Vedad Ibišević. Za postače je zaklano i pet bikova.

- Osnovna poruka iftara jeste da trebamo podržati ljude u Podrinju, da moramo svi raditi na tome kako bismo ojačali Podrinje. Ako ova brana bude jaka, siguran sam da Bosna i Hercegovina neće biti poplavljena. Trebamo se svi založiti da ojačamo ovu branu, da budemo jedinstveni, da ne dozvolimo da ovaj iftar prijeđe u bilo kakve političke svrhe, da ne služi za promoviranje pojedinaca, jer ovaj iftar pripada postačima - poručio je u izjavi za ''Avaz'' predsjednik Udruženja građana ''Podrinje'' Azmir Husić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.