NE BUDI HEJTER BACI LAJK

Burno na sjednici Gradskog vijeća Bihać: Umalo došlo do tučnjave

Žustara razmjena riječi između vijećnika SDA i POMAK-a zbog "lajkanja statusa"

Verbalni sukobu između vijećnika Mustafe Zulića iz Stranke demokratske akcije (SDA) i Mirze Malkoča iz Pokreta za modernu Autonomiju i Kreativnost (POMAK). Fikro Boss Team

N. Č.

19.9.2023

Na nedavnoj 38. vanrednoj sjednici Gradskog vijeća Bihać, svjedočili smo verbalnom sukobu između vijećnika Mustafe Zulića iz Stranke demokratske akcije (SDA) i Mirze Malkoča iz Pokreta za modernu Autonomiju i Kreativnost (POMAK). Incident je izbio zbog neobičnog razloga - "lajkanja statusa" na društvenim mrežama.

Žestoka razmjena riječi

Sukob je eskalirao kada je Zulić prišao Malkoču i upitao ga zašto je lajkao status u kojem je tvrdio da je bio "suzdržan od 1992. do 1995." Zulić je odmah izrazio svoje nezadovoljstvo, rekavši: "Lajkaš da si bio suzdržan od 1992. do 1995., a ja sam ovdje bio ranjen."

Situacija se dodatno zaoštrila kada je drugi vijećnik pokušao smiriti Zulića, na što mu je ovaj odgovorio: "Šta me sad grliš, mene zoveš autonomašem, ti si autonomaš." Ova izmjena riječi dodatno je podgrijala napetost na sjednici.

Duboke političke podjele

Iako je trenutak bio napet i postojala je ozbiljna prijetnja fizičkom sukobu, na sreću, situacija se na kraju smirila i sve se svelo na usmeni konflikt. Ovaj dramatičan incident između vijećnika SDA i POMAK-a dodatno je naglasio duboke političke podjele koje postoje u Gradskom vijeću Bihaća.

Sjednica je nastavljena nakon što su se strasti smirile, no ostaje pitanje koliko će ovo sukob utjecati na buduće radne odnose među vijećnicima i na političku atmosferu u Bihaću.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.