MANIFESTACIJE

U Maglaj dolazi 27 mladih pjevača iz sedam zemalja

Na festivalskoj pozornici svojevremeno su pjevali i pobjeđivali Severina, Lepa Brena, Željko Samardžić, Đulijano, Asim Brkan, Omer Livnjak, Hasiba Agić, Goran Gerin, Šerif Konjević

S prošlogodišnjeg festivala. Avaz

N. BRADARIĆ

14.8.2019

Više od pet decenija, još od daleke 1964. godine, mladi i neafirmirani pjevači dolaze u Maglaj, na festival „Studentsko ljeto“, da se takmiče, ali i sklapaju prijateljstva koja traju decenijama.

Na festivalskoj pozornici u Maglaju svojevremeno su pjevali i pobjeđivali Severina, Lepa Brena, Željko Samardžić, Đulijano, Asim Brkan, Omer Livnjak, Hasiba Agić, Goran Gerin, Šerif Konjević, Alma Čardžić, Dobrivoje Topalović, Daniel, Slađana Milošević i mnogi drugi.

Lijepe uspomene

Mnogi od njih Maglaj su zadržali u lijepoj uspomeni. I ovogodišnji učesnici Festivala, njih 27 iz 21 grada i sedam država dolazi u Maglaj u nadi da će im ovo biti odskočna daska u estradnoj karijeri.

I ove godine u Maglaju je sve u znaku „Studentskog ljeta“ – 48. internacionalnog festivala mladih i neafirmiranih pjevača. Festivalu su prethodili veličanstvena ceremonija otvaranja s maskenbalom i vatrometom, Dječiji festival „Malo ljeto“ te „Revija urbane kulture“, na kojoj su nastupili Edo Maajka, Frenki, Kontra, Indigo i DJ Soul.

Osim članova Organizacionog odbora, na desetine volontera, srednjoškolaca i studenata, uključeno je u organizaciju i trude se da sve funkcionira bez greške.

- Ponosan sam da nam u Maglaj, na jedan od najstarijih bh. festivala, stižu mladi pjevači iz Engleske, Crne Gore, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Makedonije i BiH. Kao i uvijek, bit ćemo im dobri domaćini. Prva noć je rezervirana za pjevače amatere narodne muzike i sevdaha, a druga za zabavnu muziku. Izvođače prati orkestar od 15 članova. Drago mi je da sve ove godine njegujemo tradiciju dobre i kvalitetne pjesme - rekao je Mirsad Mahmutagić, načelnik općine Maglaj.

Specijalni gost

Učesnike će ocjenjivati stručni žiri akreditiranih novinara te publika u dvorani. Boje Maglaja branit će Mirza Karabegović i Seid Alispahić. Specijalni gost prve večeri Festivala "Studentsko ljeto" bit će Adnan Jakupović, dok će tokom večeri zabavne muzike nastupati Goca Tržan, koji će, kako se očekuje, dodatno ugrijati atmosferu u sportskoj dvorani.

Prodaja ulaznica

U gradu volonteri već prodaju ulaznice, a cijena je četiri KM za tribine i šest KM parter za jednu večer. Studenti imaju popust od 50 posto.

Organizacioni odbor

Ove godine Organizacioni odbor Festivala čine Svjetlana Zamboni, predsjednica, te članovi. To su Hana i Dinko Čizmić, Eldina Mehinagić, Senad Šehić, Lamija Terzimehić, Hajdar Arifagić i Benjamin Hasanić.



Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.