AKTUELNO

Agonija "Zenicatransa" se nastavlja: Nije došlo do najavljivane intervencije policije

Nadaju se da će uskoro doći do rješenja koje je najpovoljnije za sve

Piše: D. Jurišić / Avaz.ba

14.1.2020

Zenica - Avaz
Zenica - Avaz
Zenica - Avaz
Zenica - Avaz
Zenica - Avaz

Nakon što je sinoć gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović najavio da će zatražiti asistenciju pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova kod deblokade Autobuske stranice, do toga, ipak, nije došlo. 

Danas iz Gradske uprave govore da im nije u cilju stvarati nikakve probleme na Autobuskoj stanici niti slati policajce ili pripadnike zaštitarskih agencija.

- Policija nije intervenirala i, koliko ja znam, to i nije u njihovoj nadležnosti. Gospodin gradonačelnik sam sebe demantira u svojim izjavama. Mi nećemo odustati od obustave rada i blokade stanice - rekao je Huso Sarvan.

Predsjednik Sindikata "Zenicatransa" dodao je da se iskreno nada da će uskoro doći do rješenja koje je najpovoljnije za gradonačelnika, građane Zenice i, samim tim, za radnike ovog preduzeća.


Tri miliona maraka

- Ovdje je u pitanju način prijevoza putnika. Jedini pravi način da se izvrši javni prijevoz u svim gradovima je da to bude u službi građana, a ne nekih tajkuna. Mi smo uputili dopis svim vijećnicima, a u kojem stoji iznosi kojim bi "Zenicatrans" bio pokrenut s mrtve tačke. To je 3 miliona KM, koje će vijećnici amandmanski probati progurati da uđe u budžet – rekao je Sarvan te napomenuo da bi se s tim novcem izmirile obaveze prema svim dužnicima.

Sarvan je istakao da bi se pola miliona opredijelilo za tekuće poslovanje preduzeća, a isto toliko da se isplate plaće, a milion bi se uplatio Poreznoj upravi, tako da bi bili mirni naredne dvije godine dok se ne formira novo Gradsko vijeće. 

Podsjećamo da je stanica blokirana od 31. decembra i otad putnici u međugradskom i međunarodnom saobraćaju u autobuse ulaze ispred stanice. Gradski saobraćaj uspostavljen je 10. januara uz pomoć privatnih prijevozničkih agencija. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.