MJERE ŠTEDNJE

Lokacije za obilazak otvorene, uposleni dobili otkaze

Sa zainteresiranima će biti potpisani kratkoročni volonterski ugovori do 90 dana

Najposjećenija lokacija je tunel Ravne. N. Smajović

Piše: N. Smajović / Avaz.ba

6.3.2020

Širenje i strah od koronavirusa nanijet će veliku štetu u oblasti turizma, a jedna od najposjećenijih lokacija u našoj zemlji Bosanska dolina piramida u Visokom već osjeća posljedice smanjenog dolaska turista i gostiju.


Nastavljaju održavanje

Iz tog razloga u Fondaciji „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“ su bili primorani uvesti drastične mjere štednje, pa je došlo i do privremenog otpuštanja radnika.

Međutim, lokacije i dalje ostaju otvorene, posebno kompleks Ravne, gdje dolazi i najveći broj gostiju iz cijelog svijeta, a iako mnogo lošija nego inače, turistička sezona u Visokom je počela.


Osmanagić: Nastavlja s promocijom. Arhiv

- Svi bivši uposlenici su izrazili želju da u narednom periodu volontiraju i tako doprinesu normalnom procesu promocije, iskopavanja i održavanja svih lokacija. Stoga će Fondacija sa zainteresiranima potpisati kratkoročne volonterske ugovore do 90 dana kako bi sve bilo u skladu sa zakonom. Nastavljamo i naše redovne radove na održavanju lokacija, a turistički tim Fondacije dogovara posjete s organizatorima putovanja iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske – ističe direktor Fondacije Semir Osmanagić.

Spremne maske

Naglašava da će nastaviti s promocijom i predavanjima u Njemačkoj, Francuskoj, SAD, Bugarskoj i Sjevernoj Makedoniji.

U skladu s preporukama kantonalnih organa, Fondacija „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“ je na ulazu u tunele Ravne pripremila zaštitne maske i dezinfekciona sredstva za posjetioce.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.