DIJASPORA

Bosanke se počastile izletom u Amsterdam

Bh. udruženje “Ladies” Ajndhoven

A. Hu.

8.10.2014

Bosanskohercegovačko udruženje “Ladies” iz Ajndhovena protekli vikend priredilo je ponovo ugodno iznenađenje svojim članicama još jednom nezaboravnom ekskurzijom, ovaj put u Amsterdam.

U krcatom autobusu našlo se čak 75 Bosanki i Hercegovki iz Ajndhovena i okolice na čelu s Mirsadom Hadžiegrić, predsjednicom Udruženja. Nakon dolaska i zajedničke fotografije ispred “Rijksmuseuma”, one su cijeli dan provele u obilasku znamenitosti grada koji godišnje posjeti više od 10 miliona turista.

Nama nije problem pokrenuti naše članice u bilo kojoj akciji, a ovako veliki odziv je samo potvrda toga. Moram kazati da skoro sve naše žene rade, imaju dobre poslove, a voljne su slobodno vrijeme podariti i Udruženju, na što smo veoma ponosne - rekla nam je Mirsada Hadžiegrić, pokretač svih akcija.

u-obilasku-grada-brodom

Na usluzi bh. damama bio je i besplatni vodič Narcis Skelić, zaposlenik amsterdamskog gradskog saobraćajnog preduzeća GVB, aktivista bh. zajednice u holandskoj prijestolnici.

Bosanski izlet za nezaborav završen je večerom u turskom restoranu “Konak”.

Organizirana družina žena porijeklom iz BiH i Sandžaka najavljuje nove humanitarne aktivnosti i putovanja na radost sve većeg broja volonterki željnih akcija na pomoći domovini, ali i zajedničkog druženja. Sljedeće zajedničko putovanje je u Istanbul, na proljeće naredne godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.