DIJASPORA

Sve spremno za "Noć BiH"

FRANKFURT Održan posljednji sastanak Organizacionog odbora

B. ŠIŠIĆ

7.11.2014

Održan je i posljednji sastanak Organizacionog odbora kulturno-umjetničke manifestacije „Noć Bosne i Hercegovine" koja će biti održana pod pokroviteljstvom Generalnog konzulata BiH u Frankfurtu.

Zadaci koji su podijeljeni uspješno se rješavaju jedan po jedan, tako da s nestrpljenjem svi očekuju subotu, 8. novembar, kada će zvanično biti održana ta prva noć BiH u Frankfurtu i dijaspori općenito.

Prijem gostiju

Generalni konzul Dževad Šaldić još jednom je na sastanku ponovio da je veoma bitno da svi funkcioniraju kao jedna osoba, da je bitno da svaki gost i svaki posjetilac bude zadovoljan kako prijemom, dočekom, isto tako i cjelokupnom večeri.

S obzirom na to da su dolazak najavili generalni konzuli i konzuli Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Albanije..., kao i predstavnici grada Frankfurta, za osiguranje će biti zaduženi profesionalci, uposlenici firme čiji je vlasnik Idriz Mahović, a po njihovom dolasku u Frankfurt, njihov glavni koordinator bit će Rifet Mešinović.

Među onima koji su bili na ovom posljednjem sastanku nalazili su se i predstavnik BKC Frankfurt Said Cerić, predstavnik Kluba BiH iz Hanaua Edin Halilović, u ime BKC-a Ofenbah prisustvovao je Ismet Velagić te KUD-a "Sevdah" Hasib Bašić i Ismet Sahurić.

Noć BiH bit će održana u Saalbau Frankfurt-Nied, na adresi Heinrich - Stahl strasse 3, 65934 Frankfurt am Main. Ulaz za djecu do 12 godina je besplatan, a ulaznica će koštati 15 eura.

U program koji počinje u 19.30 sati nastupaju Hanka Paldum, Josip Pejaković, solisti na harmonici Samir Hadžić, Anto Filipović i Elvedin Muhić.

Čast i zadovoljstvo

Hanka Paldum obećala je dobru zabavu jer, kako nam je rekla, čast i zadovoljstvo joj je biti dio jedne takve manifestacije. Sigurna je da će svi posjetioci biti zadovoljni njenim nastupom i pjesmama koje će im tu noć prezentirati.

Dva KUD-a iz BiH

Gosti večeri bit će i dva KUD-a iz BiH, iz Odžaka "Napredak" i "Preporod", kao i KUD "Kolo" iz Frankfurta, folklorna sekcija KSV BiH iz Hanaua, kao i najmlađa sekcija KUD-a "Sevdah" iz Frankfurta.

Izložba slika

U toku večeri svoje slike će izložiti slikar Emir Vucić iz Banje Luke, a koji živi i radi u Ofenbahu, odnosno Frankfurtu.

15 eura cijena ulaznica

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.