DIJASPORA

Na humanitarnoj večeri sakupili 2.100 eura za Narodnu kuhinju u rodnom gradu

Mostarci iz Holandije pomažu

Autor:A. HUSEJNOVIĆ

9.12.2014

Humani Mostarci iz Holandije sa pažnjom osluškuju problem socijalno ugroženih sugrađana u gradu na Neretvi, posebno onih koji koriste usluge Narodne kuhinje. Kako bi i dalje mogli dobivati besplatne obroke, u restoranu "No sikiriki" u Tilburgu organizirana je humanitarna večer radi pomoći Narodnoj kuhinji Mostar.

Mostarcima su pomogle dame iz Bh. udruženja "Ladie's" iz Ajndhovena, na čelu sa Mirsadom Hadžiegrić, a organizatori su prezadovoljni odzivom i rezultatima akcije.

- Sretni smo i zadovoljni napustili Tilburg. Sakupili smo skoro 2.100 eura, a posebno moramo zahvaliti našim damama iz Bh. udruženja žena "Ladie's", s kojima smo zajednički osmislili ovu večer i imali veliku podršku u organizaciji. Dale su i novčanu donaciju Narodnoj kuhinji - rekao nam je Denijal Behram, jedan od organizatora vrlo uspješnog druženja bh. humanista.

Prikupljeni novac ubrzo će biti uplaćen na račun Narodne kuhinje Mostar, a u planu su i nove akcije humane družine Mostaraca koja ne zaboravlja rodni grad i potrebe njegovih ljudi.

Bili i Edin Ćurić i Dario Kalezić

curic-i-kalezic

 I sportisti pomogli akciju

Među posjetiocima je bilo i viđenijih Mostaraca, poput fudbalskog trenera Darija Kalezića, ali i Bosanaca i Hercegovaca iz drugih gradova koji su rado htjeli biti dio humanitarne večeri posvećene Mostaru. Tako je podršku akciji dao i Edin Ćurić, bivša proslavljena desetka FK Željezničar, koji, kao i Kalezić, više od 20 godina živi i radi u Holandiji.

                                               

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.