REGION

Kobni odmor: Turisti stradali u Makedoniji, poginula beba!

Majka nastradalog djeteta bori se za život

(N. K.)

28.7.2014

 

U saobraćajnoj nesreći Škode Fabie i Forda Fieste srpskih tablica, koja se dogodila rano jutros kod Demir Kapije, poginula je osmomjesečna beba, dok je sedam osoba povrijeđeno.

Nesreća se dogodila oko 7.30 sati na regionalnom putu Demir kapija-Udava, kada je vozač Ford Fieste niških registracija koji je dolazio iz pravca Udava prilikom nepropisnog preticanja direktno se zakucao u Škodu Fabiu ćuprijskih registracija koja se kretala suprotnim smjerom.

Makedonska televizija TV Sitel saopštila je su da su u vozilu Škoda Fabia ćuprijskih tablica povrijeđeni D.M. (34), njegova supruga M.M. (30), N.M. (24), maloljetni M.M. (5) dok je osmomjesečna beba preminula na putu do bolnice u Velesu. U vozilu Ford Fiesta niških registracija nalazili su se R.R, M.N, i N.G. stari od 19-21 godine, prenosi Kurir.

Do saobraćajne nesreće došlo je kod mjesta Arsova Laka, između Udova i Demir Kapije, izjavila je makedonska ministrica unutrašnjih poslova Gordana Jankulosk. Ona je precizirala da se u ta dva vozila nalazilo osam putnika - tri u Ford Fiesti i pet u Škoda Fabia.

Od povrijeđenih tri odrasle osobe imaju ozbiljne povrede, a među njima je tridesetogodišnja majka nastradalog djeteta koja se bori za život.

 

Jedno od djece povrijeđene u saobraćajci ima slomljenu nogu.


Šest od sedam ozbiljno povrijeđenih pacijenta iz teške nesreće su prvobitno bili prebačeni u bolnicu Veles, a odatle zbog ozbiljnosti povreda prebačeni su u Skoplje.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.