REGION

Aleksandar Vučić: Srbija je zemlja koju treba uvažavati

"Ne krijem od naših ruskih partnera da se nalazimo na europskom putu"

Autor:Fena

8.9.2014

 

Srbija nije uvodila i neće uvoditi sankcije Rusiji, izjavio je predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu ruskoj agenciji Itar-Tass.

"Srbija je danas slobodna zemlja. Ona se nalazi na europskom putu, ali Srbiji nitko ne može naređuje da ruši odnose s Ruskom Federacijom. I Srbija je pokazala da je zemlja koju treba uvažavati", rekao je Vučić.
         
 Premijer Srbije je za sebe naveo da je "čovjek koji se trudi da racionalno rukovodi vladom Srbije, radi to što je najbolje za Srbiju uvijek i u svakom trenutku".

 "Ne krijem od naših ruskih partnera da se nalazimo na europskom putu", rekao je Vučić, dodajući, pritom, da nikada "nije trpio nikakav pritisak" ruskog rukovodstva, prenosi Tanjug.

 Srpski premijer je podsjetio da je veliki dio srpskog naroda "nevjerojatno povezan povijesnim, kulturnim, vjerskim i drugim različitim vezama s ruskim narodom".

 "I to sve, koliko je teško pogodilo i ruski i ukrajinski narod, što se sada događa na jugoistijeku Ukrajine, srpska narod zajedno sa svim slovenskim narodima osjeća i vrlo pati", rekao je Vučić.

  Govoreći o vezama ruskog i srpskog naroda, premijer Srbije prenio je da mu je jedan žitelj Republike Srpske rekao da "u Srbiji nikada neće shvatiti koliko ljudi iz RS vole Srbiju".

 "A drugi mi je rekao da Rusi nikada neće shvatiti koliko dio Srba voli Rusiju. I to su tradicije našeg naroda. I, mada moj posao nisu tradicije, već racionalan rad, naravno, ne mogu da se pravim da ne znam što znači tradicija i dobre povijesne veze ", rekao je predsjednik Vlade Srbije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.