REGION

BEOGRAD POD OPSADOM Krenula Parada ponosa, na ulicama i policijska borbena vozila, oglasila se crkvena zvona

Okupljeni nose transparentne među kojima i "Ljubi pedera"

Redakcija

28.9.2014


Povorka Parade ponosa, u kojoj se nalazi više od hiljadu ljudi, krenula je danas od zgrade Vlade Srbije u Beogradu, nešto poslije 12.30 sati.

Parada treba da prođe ulicom Kneza Miloša do Doma Narodne skupštine, gdje će biti održan skup i nakon kojeg će okupljanje biti završeno.

U trenutku polaska povorke, počela su crkvena zvona sa Saborne crkve i Hrama Svetog Save.

Po nezvaničnim najavama, o sigurnosti učesnika Parade ponosa brinut će oko 7.000 policajca i pripadnika žandarmerije.

Kako javljaju beogradski mediji, Centar srbijanske prijestonice blokirali su pripadnici Žandarmerije, koji su pod punom opremom, kako bi učesnicima Parade ponosa omogućili neometanu šetnju. Na ulicama su i policijska borbena vozila. Organizatori Parade ponosa su saopštili da će šetnja centralnim gradskim ulicama biti danas održana kako je i planirano. U centralnim beogradskim ulicama zatvoren je saobraćaj i vidljivo prisustvo velikog broja policaja.

Učesnici Parade ponosa, nakon okupljanja ispred Vlade Srbije, krenuli su u šetnju ka Skupštini Srbije ispred koje će im se predstavnici organizacionog odbora Parade i njihovi gosti obratiti. Podršku učesnicima parade pružili su zvaničnici Vlade Srbije i predstavnici stranih ambasada.

U koloni su i ministri Jadranka Joksimović, Kori Udovički i Ivan Tasovac, šef misije EU u Srbiji Majkl Devenport, američki ambasador Majkl Kirbi, šefica pregovaračkog tima Srbije sa EU Tanja Miščević, funkcioneri Demokratske stranke Borislav Stefanović i Goran Ješić, poslanik SDP-a Meho Omerović, gradonačelnik Beograda Siniša Mali, lider LDP-a Čedomir Jovanović, socijalista i režiser Srđan Dragojević i drugi.

Okupljeni nose zastave duginih boja, balone, kao i transparentne među kojima i "Ljubi pedera".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.