Petrovaradin: Htio da zakolje komšinicu jer je muslimanka?

Incident u Srbiji

Redakcija
02.10.2014 11:45

Na Mirsadu Gojak iz Petrovaradina u Srbiji nožem je nasrnuo komšija zbog njene nacionalne pripadnosti, tvrdi njen suprug Aziz Gojak.

Cijeli incident dogodio se prošle subote poslijepodne u njihovom porodičnom dvorištu, kada je Aziz na kratko ušao u kuću, a komšija, koji ih, kako tvrdi, neprestano uznemirava i naziva pogrdnim imenima, iskoristio tu priliku da Mirsadi stavi nož pod grlo. Kako za 021 tvrdi Aziz Gojak, do pokušaja ubistva je došlo jer je komšija provociran njihovim muslimanskim porijeklom i to već godinama.

- Čuo sam Mirsadu kako vrišti, a komšija ju je držao za kosu i nož je namjestio na njen vrat. Brzo sam zgrabio lopatu i krenuo na njega, kako bih odbranio ženu. On ju je pustio, a ja sam utrčao u kuću i pozvao policiju - kaže Aziz.

Ovo je samo jedan od napada na koji se odlučio 64-godišnji komšija, a problemi su počeli 1999. godine.

- Psovao nam je i tursku i šiptarsku majku. Jedne večeri je nasilnije pokušao da nas istjera iz kuće, pri čemu je odvalio tarabu od kuće i njome gađao moju kćerku. Morao sam hitno da odvedem porodicu kod rođaka u kuću na nekoliko nedjelja - priča Aziz za 021.rs.

NA VRH