Objavljen drugi snimak napada na Vučićevog brata!

Pola sata se previjao od bolova

(E. Al.)
07.10.2014 14:12

Pripadnici Žandarmerije pustili su Andreja Vučića da se pola sata previja u bolovima poslije batinanja dok nisu pozvali sanitet! Na drugom snimku, do koga je ekskluzivno došao Kurir, jasno se vidi da su pripadnici ozloglašenog niškog odreda Žandarmerije držali brata premijera Aleksandra Vučića Andreja zarobljenog u haustoru iako im je rekao da mora na kliniku.

- Moram na kliniku – pokušavao je da objasni Andrej Vučić, ali mu je žandarm hladno odbrusio:
- Ne ideš ti nigdje.

Andrej Vučić se sve vrijeme drži za stomak i ruku, pripadnici policije tada već znaju da je riječ o štićenoj ličnosti, ali niko od njih nije pozvao pomoć! Iako su udarci mogli da izazovu unutrašnje krvarenje, sanitet je pozvan tek pošto je u haustor došao i Veselin Milić, načelnik PU za grad Beograd!

Snimak je načinio operativac Žandarmerije, a kameru nije ugasio i pošto je to tražio od njega pripadnik Kobri, kao i Andrej Vučić.

Žandarmerija često snima svoje akcije da bi isfingirali da na terenu postupaju po pravilima! Nije im strano da pred kamerama počnu da preuveličavaju situaciju i tako opravdaju prekoračenje ovlaštenja.

vojnik

Režirana akcija

Jedna od sumnjivih situacija je sam početak snimka kada na mjesto incidenta dolazi službeni „audi“ Vojske Srbije pod blinkerima. Pripadnik Kobri, raskrvavljene glave, usmjerava ga u prolaz zgrade u čijem haustoru žandarmi drže Vučića. Vozač odmah izlazi iz automobila i pokušava da uđe u zgradu prilikom čega dolazi do koškanja između njega i žandarma. Žandarm gleda u kameru i kaže da su momci iz Kobri napali njegove momke.

- Napali su šest mojih momaka i desilo se šta se desilo. Polako, stiže vojna policija. Vozač se potom vraća u automobil.

STRAHUJEM ZA VUČIĆEV ŽIVOT

Aleksandru Vučiću, premijeru Srbije, ugrožen je život, tvrde njegovi najbliži saradnici.

- Iskreno se sekiram za Vučića, mi smo direktno zaduženi za njegovu bezbjednost, ali ja mogu samo kao prijatelj da se sekiram. Plašim se i mislim da je ugrožen, ali koliko je stanje zaista ozbiljno, određuje se na osnovu izveštaja VBA i BIA – kaže Gašić.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je naveo da je krajnje zabrinjavajuće to što Andreju Vučiću nije ukazana medicinska pomoć, iako su povrede ozbiljne.

- Šta da je povređen neki unutrašnji organ, šta da su imali unutrašnje krvarenje i da stoje pola sata, a na pet minuta odatle je bolnica? Pošto je to brat premijera Vučića – OK, on sve može da istrpi – kazao je Lončar.

audi

Mnogo nelogičnosti

Repetira pušku, a drži ruke u vis

Snimatelj se, na poziv jednog žandarma okreće ka vozaču iz „audija“ na koga urla drugi žandarm.- Dođi, snimaj, repetiraju pušku – viče žandarm. Međutim, na snimku se vidi da vozač Vojske Srbije drži ruku kroz prozor!- Ostavi pušku, izađi iz vozila, alo bre! – vrišti žandarm i objašnjava nekome da vozač ima repetiranu pušku. Vozač iz „audija“ na to kaže: „Zatvori vrata. Ne smijem da izlazim iz vozila. Druže, ruke su mi gore na volanu. Nisam repetirao. Držim ruke na volanu, ne pomjeram se.“

Andrej Vučić

Dao sam ličnu kartu

Na snimku se dalje vidi kako Andrej Vučić, u hodniku zgrade, objašnjava žandarmima da se legitimisao. - Ja sam izvadio ličnu kartu, kaže: „Ne možemo da idemo dalje“…, štićeno lice… – kaže Andrej, na šta se nadovezuje vozač iz „audija“: „Ne možeš sa budalama da se raspravljaš.“

Kraj mučenja

Milić riješio stvar

Na 10. minutu snimka dolaze Aleksandar Nikolić, državni sekretar u Ministarstvu odbrane i Veselin Milić. Prvi čovjek beogradske policije odlazi do Vučića i objašnjava nešto pripadnicima Žandarmerije koji tek tada napuštaju zgradu. U odlasku, jedan od njih kaže kolegi da pozove sanitet.

Novi dokaz

Postoji još jedan snimak!

Kako Kurir saznaje, postoji i treći snimak ovog incidenta. - Treći snimak potkrepljuje priču Andreja Vučića da se pripadnacima Žandarmerije legitimisao, te da su odlično znali o kome je riječ – kaže izvor "Kurira" i dodaje da će snimak ugledati svetlost dana tek kada se bude završila istraga. Izveštaj VBA i Vojne policije bit će gotov do kraja sedmice.

NA VRH