REGION

Rama: Ne možemo biti taoci jedne fudbalske utakmice

Premijer Albanije spreman da ide u Beograd

Autor:(Mi. K.)

18.10.2014

Premijer Albanije Edi Rama izjavio je da je spreman da ode u posjetu Beogradu te da je posjeta ranije dogovorena i da je na vlastima u Beogradu da li će ga pozvati.

Rama je ocijenio da odnosi Beograda i Tirane ne mogu biti taoci jedne fudbalske utakmice, jer se, kako je naveo, ušlo u fazu pomirenja, prenijeli su prištinski mediji.

Na direktno pitanje da li će 22. oktobra ići u Beograd, Rama je je rekao: "Da, otići ću", prenose prištinski mediji.

On je istakao da sad, Albaniija i Srbija imaju fantastičnu šansu da idu dalje  "a sputani smo fudbalskom utakmicom".

Prema njegovim rečima, incident na utakmici bio je žalostan događaj, a što je još tužnije nastavljen je poslije toga na najvišem političkom nivou u Srbiji.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da će tokom vikenda odlučiti da li će doći do posjete albanskog premijera, zakazane za sljedeću nedjelju.

-Da li će do nje uopće doći, o tome ću tokom vikenda da donesem odluku - rekao je Vučić za RTS.

On je naveo da se o incidentu koji se dogodio na fudbalskoj utakmici Srbija - Albanija i dronu sa albanskom zastavom sada zna više, da se zna kada su lica ušla u zemlju, koja lica, ko se sa kim dogovarao.

- Plašim se da mnogi u zemlji iz koje stižu veoma čudne optužbe na račun Srbije neće biti mnogo srećni kada budu videli rezultate istrage - rekao je Vučić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.