REGION

Sela oko Boljevca i Bora još nemaju struju

Posljedice velikog nevremena

Autor:Srna

6.12.2014

U mnogim selima u opštinama Boljevac i Bor ni danas nema struje, tako da su neka mjesta bez električne enrgije tri dana, a pojedini zaseoci i šesti dan.

Mještani navode da će namirnice iz zamrzivača morati da bace, jer ni spoljna temperatura nije dovoljno niska da bi ostale zamrznute, a najveće probleme imaju u štalama zbog pojenja stoke i muže.

Isporuka električne energije u Boljevcu i vodosnabdijevanje u Boru od jutros su stabilizovani, nakon problema koji su nastali padom visokonaposnkih stubova zbog leda.

Nevrijeme praćeno jakim vjetrom i ledenom kišom zadesilo je taj kraj početkom sedmice.

Problemi koji trenutno postoje u snabdijevanju električnom energijom Donjeg Milanovca i okoline, kao i pojedinih sela oko Majdanpeka, lokalnog su karaktera, a interventne ekipe na terenu intenzivno rade na otklanjanju kvarova, saopštilo je Javno preduzeće "Elektromreža Srbije".

U saopštenju se navodi da su nestašicu struje u tim mjestima prouzrokovali kvarovi na niskonaponskoj distributivnoj mreži i nemaju veze sa "Elektromrežom Srbije", jer viskonaponski prenosni sistem u tom dijelu Srbije sada funkcioniše normalno.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.