REGION

Branioci Darka Šarića traže izuzeće sudije Radisavljevića

Na suđenju u Beogradu

Srna

5.2.2015

Suđenje Darku Šariću u Specijalnom sudu u Beogradu, koje je nastavljeno nakon šestomjesečne pauze zbog štrajka advokata, prekinuto je jer je odbrana zatražila izuzeće iz postupka specijalnog tužioca Miljka Radisavljevića.

Zbog sumnje u nepristrasnost, odbrana je zatražila i izuzeće zamjenika specijalnog tužioca Saše Ivanića i republičkog javnog tužioca Zagorke Dolovac.

Glavni pretres je odgođen za 24. februar, a tokom suđenja iz Tužilaštva su ocijenili da postoje zakonski razlozi da zahtjev za izuzeće bude odbačen jer smatraju da je usmjeren na odugovlačenje suđenja.

Posljednje suđenje u tom procesu koji je počeo u aprilu prošle godine održano je 1. avgusta, a nakon toga je više puta odgađano zbog protesta advokata.

Darko Šarić i pripadnici njegove grupe optuženi su za organizovanje šverca 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu.

U bjekstvu su još Rodoljub Radulović zvani Miša Banana, Goran Soković, Marko Pandrc, Nenad Novaković, Boško Nedić, Darko Tošić, Darko Gazdić, Milovan Milovac, Bojan Stanojković, Petar Obradović, Marko Račić, Vladimir Račić, Mihajlo Đoković i Nebojša Sretenović i za njima je raspisana Interpolova potjernica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.