REGION

BRAT NASTRADALOG DJEČAKA STEFANA Pružio sam mu štap da ga spasim, ali sam se uplašio da i ja ne padnem u vodu

Događaj koji je šokirao Srbiju

(Al. Ti.)

17.6.2015

Stefan Ilić (12) utopio se u reci Karaš: smrt se dogodila nesretnim slučajem, a njegov brat Uroš (8) izmislio je priču o otmici usljed šoka i zbog straha od toga da će biti optužen za Stefanovu smrt, piše Blic.

Ovim je okončana drama koja je Srbiju potresala tri dana. Brat nastradalog dečaka Stefana Ilića (12), koji je alarmirao porodicu i policiju rekavši da je njegov brat otet, priznao je inspektorima da je otmicu - izmislio.

Kako “Blic” saznaje, inspektori su nakon što su pronašli tijelo malog Stefana ponovo počeli sa ispitivanjem njegovog mlađeg brata. Ubrzo je dječak briznuo u plač i kroz jecaje otkrio policiji da je priču o otmicu izmislio i da se njegov brat utopio u Karašu.

- Bata se udavio, niko ga nije oteo - grcajući je ispričao mališan policajcima. Dalje ga ništa više nisu pitali.

Dječak je, prema procjenama psihologa u MUP-u, ekstremno inteligentan sa koeficijentom inteligencije čak iznad 140, što je granica od koje se računa da je osoba genije.

- To ga svrstava u jedan posto populacije. Policajcima i porodici je prepričao navodnu otmicu do najsitnijih, živopisnih detalja: od crnog automobila i trojice kidnapera koji su mu brata strpali u gepek, do detaljnog opisa otmičara i tetovaže jednog od njih. Ipak, pao je na poligrafskom testiranju, što je bio prvi znak da njegova priča nije istinita.

Inače mediji u Srbiji su objavili i ispovijest brata nastradalog Stefana.

Naime, kako pišu Večernje novosti, mlađi brat Uroš je pokušao da pomogne Stefanu. Pružio mu je štap, ali nije imao dovoljno snage da ga izvuče. Pustio je štap, kada je shvatio da i on može da upadne u vodu.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.