REGION

NAKON SILOVANJA NORVEŽANKE U HRVATSKOJ "Mala ku** je htjela njihov novac!"

Platili 20.000 eura kako bi izbjegli odlazak u zatvor

Autor:(A. Vr.)

9.2.2016

Prijatelji trojice Australaca koji su platili 20.000 eura kako bi izbjegli odlazak u zatvor zbog silovanja Norvežanke tokom odmora u Hrvatskoj, stali su u njihovu odbranu nazivajući djevojku malom ku**m" i "kur***.

Dylan Djohan (23), Ashwin Kumar (23) i Waleed Latif (21) osuđeni su na godinu dana zatvora, ali su uslovno pušteni uz rok od pet godina.

Naime, priznali su krivicu i djevojci (17) koju su ljetos silovali u Splitu pristali su platiti 20.000 eura. Da nije bilo te nagodbe, koja nije provediva u Australiji ako počine isti zločin, trojac je mogao provesti 15 godina iza rešetaka, piše Herald Sun.

Trojac se 3. februara vratio u Melbourne nakon što su proveli sedam mjeseci u Hrvatskoj čekajući suđenje. 

Odmah su izbrisali svoje profile na društvenim mrežama, a prijatelji su stali u odbranu silovatelja navodeći da je žrtva htjela izvući novac od Australaca.

- Nisu to učinili....ovo je bila izravna iznuda. Ta mala ku** je samo željela njihov novac - napisao je jedan od prijatelja osuđenog trojca, piše Daily Mail Australia.

momci-s-plaze

U drugom postu na Facebooku tinejdžericu nazivaju kur***, javlja Herald Sun.

-  Čudno je kako niko nije ništa vidio ni čuo. Kur** je lagala da ima 17, iskamčila je isplatu novca, većina žrtava ima povrede na tijelu ili su ubijene, a ništa od toga se nije dogodilo. Tačno je znala u što se upušta. U pitanju je iznuda. #jasamuzedečke - piše u jednoj objavi.

Trojac je u Split došao početkom jula, na festival Ultra, a silovanje se dogodilo 16. jula u baru na Bačvicama.  Mladići su pili u klubu na plaži. 

Kako stoji u optužnici, dogovorili su se da će silovati djevojku, nakon čega ih je jedan od njih odvukao u wc a drugi su ga slijedili.

Liječnički nalaz pokazao je da je došlo do spolnog odnosa, ali dvojica mladića tvrdili su da je djevojka pristala na seks, dok je treći tvrdio da uopće nije umiješan.

Tužba navodno nije bila dovoljno čvrsta – djevojka je pila s muškarcima prije napada, iskazi svjedoka većinom su podržali tvrdnje mladića, a osoblje i zaštitari nisu prijavili incident te noći, prenosi 24sata.hr.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.