REGION

PODGORICA Vrijedna donacija crnogorskom MUP-u

U cilju eliminisanja nelegalne trgovine i kriminala

Srna

21.5.2016

Ministarstvo unutrašnjih poslova Slovačke doniralo je MUP-u Crne Gore, odnosno Graničnoj policiji, četiri sistema za nadzor vrijedna 437.741 euro, četiri vozila vrijedna 15.000 eura, te uniforme za potrebe crnogorske Policijske akademije u vrijednosti od 71.443 eura. 

Na današnjem sastanku crnogorskog ministra unutrašnjih poslova Gorana Danilovića i slovačkog ministra spoljnih i evropskih poslova Miroslava Lajčaka ocijenjeno je da donacija predstavlja simboličan znak podrške, ali da je mnogo važnije od toga prijateljstvo dvije zemlje i razmjena iskustava u oblasti evropskih integracija.
 
Danilović je zahvalio za donaciju, ističući da će kontrola granica biti jedan od prioriteta u radu crnogorskog MUP-a u narednom periodu.
 
"Treba nam Evropa bez granica, a pošto se geografski nalazimo na njenom rubu, posebnu pažnju posvetićemo sigurnosti sopstvenih granica. Cilj je da eliminišemo nelegalnu trgovinu i kriminal kako bi granice bile siguran prostor protoka ljudi i kapitala", istakao je Danilović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.