REGION

STRAVA NA VJENČANJU U VINKOVCIMA Pola svatova završilo u bolnici!

Većina zaraženih puštena je nakon pružene pomoći kućama

(A. Vr.)

31.5.2016

Najmanje 60 osoba zatražilo je prošlog vikenda zdravstvenu pomoć u Općoj županijskoj bolnici u Vinkovcima zbog probavnih smetnji, a sumnja se da su zaraženi salmonelom, potvrdila je u utorak direktorica Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije Kata Krešić.

“Još uvijek ne možemo s sigurnošću reći o čemu je riječ. Naime, uzročnik nije izoliran tako da se za sada samo pretpostavlja da se radi o salmoneli na koju upućuje i klinička slika pacijenata”, rekla  je Kata Krešić i dodala  kako je na zaraznom odjelu bolnice zadržano šest osoba.

Većina zaraženih puštena je nakon pružene pomoći kućama, a svi su, kako se neslužbeno saznaje, bili gosti istih svatova koji su prošlog vikenda održani u jednoj od svadbenih dvorana u Vinkovcima koje organiziraju takve proslave i nude vlastitu hranu i piće.

Jedan od zvanica na svadbi je bio 53-godišnji Zoran Mokso Marunček iz Vinkovaca. Prema onom što je ispričao za 24sata,  on je na svadbi jeo samo meso, i to pohanu piletinu u umaku od gljiva s rižom.

“Ma, ja sam još i dobro prošao. Eno u bolnici još leže mlada i mladoženja, kao i mladoženjini roditelji i još najmanje 40 drugih svatova. To su oni s najgorim simptomima. Ovakvih, koji su iz bolnice pušteni kućama, je znatno više, a što li je tek s brojnim svatima koji su na svadbu pristigli iz Zagreba i Hercegovine. Ovo je čista katastrofa, usuđujem se reći da je više od stotinu ljudi stradalo od hrane na svadbi na kojoj je bilo oko 250 ljudi”, priča Marunček.

Niko iz porodice  mladenaca, koji trenutno leže na zaraznom odjelu vinkovačke bolnice, nije bio raspoložen za razgovor dok ne saznaju konačne razloge trovanja. Zasad se tek sumnja u salmonelu.

Ana Nikolić, pomoćnica voditeljice Sale Barun Trenk, u utorak nije htjela ništa komentirati, jer i oni čekaju rezultate mikrobioloških nalaza.

“Mi smo svjesni svoje odgovornosti, ne bježimo od javnosti, ali pričekajte samo da i mi saznamo što se tačno dogodilo”, rekla je Ana Nikolić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.