REGION

Djevojčica (13) na bolestan način prijeti: Slučaj prijavljen policiji

Srbija

Avaz.ba

12.9.2016

Djevojčica S. S. (13) iz Šapca već godinu dana maltretira dvije vršnjakinje iz razreda, a na „YouTube“ je postavila poruku u kojoj im prijeti smrću.

Snimak je vidio veliki broj ljudi, a među njima i majke djevojčica.

Jelena J., majka jedne od devojčica - T. Č. (13), kaže da je šokirana onim što je vidjela.

- Sve je počelo prošle godine, kada je ta djevojčica krenula da maltretira moje dijete zbog čudnog prezimena i zato što je malo krupnija. Čak je tada napravila grupu na Fejsbuku gdje je vršnjake okretala protiv moje kćerke. Pokušala sam da to zaustavim, ali bez uspjeha. Posle ovog snimka samo razmišljam hoće li mi baciti dijete kroz prozor. Nisam živa - kaže za „Blic“ Jelena J.

Poslije incidenta s Jeleninom kćerkom, S. S. je dobila ukor škole. Međutim, to je nije zaustavilo. Ubrzo je počela da maltretira još jednu djevojčicu. Za „Blic“ priča i Jelena M., majka M. M. (13).

- Moje dijete se nje ne plaši i to je vjerovatno bio razlog što je ova počela da je maltretira. Kada je maltretirala T. Č., moja kćerka je ustala i pitala: „Zašto to radiš?“. Nakon toga je uslijedila tortura, pa je čak prošle godine dobila i šamar od djevojčice sa snimka - priča Jelena M.

Poslije tog šamara, majke su na sve načine pokušavale da stanu na put tom zlostavljanju.

- Ja sam išla kod direktorke, psihologa, pedagoga, molila sam da stanu na put ovom teroru... Oni su pokušavali, ali nisu imali podršku razrednog starješine, koji dođe i kaže: „Šta preuveličavate i pravite od komarca magarca?“. Šta, bre, preuveličavam? Ova mala je snimila video, javno gleda sliku moje kćerke i govori „Ubiću te jednog dana“. Bila sam u šoku kada sam vidjela snimak. Kada dijete od 13 godina ovako nešto objavi, za pet godina će stvarno ubijati. Njena majka nije pokazivala nikakvu inicijativu da sredimo sve. Izvinjavala se jeste, ali se ipak vidi da to nije bilo iskreno - uplašena je Jelena M.

Direktorka osnovne škole gdje nastavu pohađaju sve tri učenice objasnila je za „Blic“ da u toj obrazovnoj ustanovi trenutno vlada vanredno stanje.

- Sve smo korake preduzeli da riješimo ovaj problem. Odmah po objavi snimka, obavjestili smo roditelje, razrednog starješinu, a zakazano je i vanredno nastavničko vijeće. Slučaj smo prijavili policiji. Za djevojčice koje je S. S. pomenula u snimku organizovana je mreža zaštite - objašnjava direktorka.

Kako kaže, razredna nije imala sluha za prethodni problem, kada je S. S. udarila šamar jednoj od njih, te je tek na insistiranje škole djevojčica dobila ukor:

- Protiv razredne nije pokrenut disciplinski postupak, ali sve druge mjere jesu. Stručna služba sada će imati pune ruke posla jer ovaj snimak predstavlja treći stepen tihog nasilja.

Prijetnja sa snimka : "Tako jako želim da ih ubijem"

Djevojčica S. S. na snimku koji je objavila na „Jutjubu“ upućuje najstrašnije pretnje djevojčicama koje je u školi prethodno maltretirala.


 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.