REGION

Napetosti između Srbije i Kosova: Beograd zatražio hitnu sjednicu Vijeća bezbjednosti UN

Sporna Trepča

Redakcija

8.10.2016

Direktor srbijanske Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić održao je danas vanrednu konferenciju za novinare povodom Rudarsko-metalurškog kombinata "Trepča".

- Vlada Srbije će u ponedeljak zatražiti hitnu sjednicu Vijeća bezbjednosti UN o otimanju srpske imovine i kršenju rezolucije 1244 na kojoj počiva mir i stabilnost u regionu - rekao je Đurić u Vladi Srbije.

On je dodao da odluka privremenih institucija u Prištini o konfiskaciji Rudarsko-metalurškog kombinata Trepča nije važeća za vladu, privredne subjekte i građane Srbije.

- Odluka prištinskih vlasti o Trepči je pokušaj da se dovrši etničko čišćenje Srba sa Kosova i Metohije - rekao je Đurić.

Đurić je jutros izjavio da je odluka privremenih institucija u Prištini o konfiskaciji Trepče nevažeća za Vladu Srbije, njene institucije, privredne subjekte i za građane RS.

On je na konferenciji za novinare najavio da će Vladi predložiti da u ponedeljak zatraži hitnu sjednicu Vijeća bezbjednosti o otimanju srpske imovine i kršenju rezolucije 1244 na kojoj počiva mir i stabilnost u regionu.

"Ako o tome ne žele da razgovaraju u Briselu, moraće da se razgovara u UN", rekao je Đurić.

Trepča je temelj našeg postojanja na Kosovu i Metohiji, poručio je direktor Kancelarije za KiM i istakao da je odluka privremenih institucija u Prištini o konfiskaciji "Trepce" nevažeća za Vladu Republike Srbije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.