REGION

Stojanka (83) Trojana (83) ubila metalnom šipkom jer je mislila da je vara

Srbija ostala u šoku

(A. Č.)

9.10.2016

Stojanka Stanković (83) iz mjesta Beljin kod Vladimiraca u Srbiji uhapšena je zbog sumnje da je prekjuče metalnom šipkom ubila supruga Trojana Stankovića (83). Kako je rekao njihov prvi komšija, Stojanka je Trojana usmrtila jer je sumnjala da je vara sa duplo mlađom ženom iz istog sela.

– Svojim očima sam gledao kako ga ubija. Optuživala ga je da je u vezi sa nekom raspuštenicom od 40 godina i da je ona trudna sa njim! Zamislite! A Trojan se jedva kretao. Taj dan je poludjela i optuživala Trojana da nosi ljubavnici pola džaka kukuruza, rekao je za Alo Dragoljub Mijatović (70), komšija Stankovića.

Prema njegovim riječima, Trojan je ležao nepomično u dvorištu poslije čega je odvezen u šabačku bolnicu.

– Te noći sam sa komšijama i policijom bio kod Stojanke u kući, a juče ujutro su došli da je uhapse. I tad je govorila da je to učinila jer ju je Trojan varao. Ona je Trojana i ranije tukla, ni krivog ni dužnog. Svađali su se posljednjih godinu dana.

Dodaje da nije mogao spasiti Trojana od razbješnjele supruge pošto je i njemu prijetila.

– Napala ga je oko četiri sata po podne u dvorištu kuće. Tukla ga je više puta metalnom štanglom i smrskala mu glavu.

– Trojan je ostao da leži u dvorištu, a ona je otišla po neki džak koji je htjela da mu stavi na glavu, a sebi je oko vrata omotala žicu i vikala kako je muž nju htio da udavi. Onda je još Trojanovu krv namazala po svom licu – pripovijeda šokirani Dragoljub, koji je pozvao Hitnu pomoć i policiju.

Ostali mještani pričaju da Trojan nije bio loš čovjek i dodaju da su čuli da ga je Stojanka često tukla bez povoda.

Stojanka je juče privedena na saslušanje kod tužioca u Šapcu. MUP je saopćio da se tereti za nasilje u porodici sa smrtnim ishodom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.