Ubila ljubavnika zbog ušteđevine iz banke?!

Zločin u Srbiji

(Am. K.)
20.11.2016 14:41

Lidija S. (45) iz Svrljiga, koja je 7. novembra u selu Galibabinac ubila Momčila Simonovića (59), željela je da mu otme novac jer je znala da ima ušteđevinu, piše Kurir.

Tragovi na odjeći

Momčila je dan nakon ubistva pronašao rođak, a ustanovljeno je da je nesretni čovjek, koji je bio vezan, pretučen, a zatim ugušen peškirom i košuljom zamotanom oko usta i nosa.

Uslijedila je potraga za ubicom koja je dovela do hapšenja Momčilove ljubavnice.

 

lidija-s

Lidija S.: Bila ljubavnica ubijenog

Ključni dokaz za njenu identifikaciju bili su biološki tragovi pronađeni na vezicama na rukama ubijenog čoveka, kao i na odjeći upotrebljenoj za njegovo gušenje. Sumnja se da je motiv ubistva koristoljublje jer je ta žena godinama iskorištavala svoju žrtvu. Osim što mu je uzimala pokućstvo, izmamila mu je i nekoliko hiljada eura koje je držao u banci.

Postoje i brojni svjedoci da je Lidija dolazila kod Simonovića, te da je s njim išla u banku, ali uprkos brojnim tragovima ona negira ubistvo.

Imala saučesnika

Ostaje pitanje kako je ova žena uspjela da savlada čovjeka koji je bio u punoj snazi i dobroj kondiciji, s obzirom na to da se bavio poljoprivrednim radovima. Iz tog razloga postoji sumnja da je Lidija imala saučesnika jer je Momčilo prije smrti brutalno pretučen, uglavnom po glavi. Pretpostavlja se da je mučen do smrti kako bi priznao da li ima još novca i gdje se nalazi.

NA VRH