REGION

Zvali djecu da pjevaju na maratonu pa ih otjerali

Avaz.ba

29.10.2017

Više roditelja djece koja nastupaju u horu Zvjezdice ogorčeno je na ponašanje predstavnika Atletskog saveza koji je, prema njihovim tvrdnjama, napravio neljudski gest prema mališanima, time što je danas u toku svečanosti uletio usred programa, prekinuo pjesmu i vikao na djecu, tjerajući ih sa improvizovane bine.

Dok je dirigent hora Ana Klepić u objavi na Facebook profilu potanko objasnila današnji incident, navodeći da je razočarana postupkom predstavnika ASCG, CdM je kontaktirao generalnog sekretara ASCG Milana Madžgalja koji izričito tvrdi da on nije nadležan za to.

- Ja sa tim nemam ništa, a za sve ostalo obratite se Dječjem savezu, - kazao je Madžgalj u kratkoj izjavi za CdM.

Međutim, više posjetilaca maratona kazalo je CdM-u da je djecu tjerao upravo Madžgalj i da su bili začuđeni njegovim postupkom. Našem portalu Madžgalj je kazao da on nije na snimku.

Klepić je na FB objavi istakla da joj je “teško da shvati da postoji neko ko se ovako ophodi prema djeci”.

Zbog svega se, ističe osjeća loše.

- Jer mi je tesko da shvatim da postoji neko ko se ovako ophodi prema djeci. Ne postoji opravdanje za ovakvo ponašanje (pritom su to djeca od pet5 do 11 godina, pilići). Neki ljudi, očigledno, nemaju poštovanja i razumijevanja ni za one najmlađe, - navela je ona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.