REGION

Ko je Tuzlak Nermin Šišić: Dobro poznat policiji, u avgustu osuđen na dvije godine zatvora...

( Vijesti.me)

Vijesti/Avaz.ba

6.2.2018

Tuzlak Nermin Šišić je poznat policiji u BiH i Crnoj Goci po dužem spisku krivičnih djela. Šišić je osumnjičen za ubistvo 15-mjesečnog djeteta u Podgorici i određen mu je jednomjesečni pritvor, kao i majci djeteta sa kojom je živio Jelenom Jovović.

On je u avgustu 2017. godine osuđen na dvije godine i dva mjeseca zatvora zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja teških tjelesnih povreda, ali je umjesto u zatvoru završio u glavnom gradu Crne Gore, pišu Vijesti.me. 

Općinski sud u Tuzli je utvrdio da je Šišić u aprilu 2017. oko ponoći na tuzlanskom brdu Iliničica napao mladića koji je automobilom bio na toj lokaciji.

Prišao je vozilu, razbio drškom pištolja staklo na vratima, otišao do svog vozila i pucao u pravcu noga mladića i nije ga pogodio, te ga je udario drškom pištolja u glavu. 

Ranije je osuđivan zbog teške krađe i pokušaja ubistva i bio je u zatvorima u Tuzli i Zenici.

Šišić je teško ranjen 2011. godine i tada je rekao da je u pitanju nesrećan slučaj, tj. da ga je slučajno upucao poznanik dok su gledali oružje u Goraždu. 

U Podgorici je radio kao građevinski radnik, a prema riječima komšija, u Jeleninu kuću uselio je u septembru prošle godine.

Sumnja se da je Šišić duže vrijeme zlostavljao bebu. 

Dječak je u bolnicu primljen bez znakova života s teškim povredama glave, a slučaj su policiji prijavili ljekari Hitne pomoći, nakon što su konstatirali da dijete po tijelu ima vidljive tragove nasilja.

Za ubistvo 15-mjesečnog dječaka Šišiću prijeti kazna do 40 godina, dok majka može biti osuđena do osam godina robije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.