REGION

Brisel: Avion Croatia Airlines 20 minuta kružio iznad grada, sletio po posebnoj proceduri

Net.hr

22.2.2018

Zbog problema sa izvlačenja nosne noge avion Croatia Airlinesa Dash 8-400 morao je sletjeti po posebnoj proceduri na aerodrom u Briselu. Prethodno je avion hrvatske aviokompanije 20-ak minuta kružio iznad ovog grada u Belgiji. 

Avion je iz Zagreba poletio u četvrtak u 15.15 sati, a u Briselu je trebao biti u 17.30. Međutim, zbog spomenutih problema na pistu aerodroma u Briselu je sletio tek u 18.13 sati.

U četvrtak poslijepodne su se oglasili iz Croatia Airlinesa. 

- Tokom pripremne faze za slijetanje na letu OU4456 Croatia Airlinesa iz Zagreba u Brisel došlo je poteškoće u postupku izvlačenja nosne noge aviona Dash 8-Q400. U skladu s propisanim operativnim procedurama pristupilo se alternativnom postupku izvlačenja, što je uspješno obavljeno te je avion s 58 putnika sigurno sletio na briselski aerodrom u 18 sati i 13 minuta. 

Ovakve situacije uključuju preventivno obavještavanje odredišnog aerodroma, što je također uobičajeno i tačno propisano u civilnom zrakoplovstvu, te se slijetanje obavlja prema posebnoj proceduri.

Sigurnost putnika i članova posade na letu OU4456 ni u jednom trenutku nije bila ugrožena s obzirom na to da su posade Croatia Airlinesa školovane i uvježbane za ovakve situacije. Piloti su, ponavljamo, striktno primijenili predviđenu operativnu proceduru, i avion je sigurno sletio na aerodrom.

Avion Dash 8-Q400 u postupku je utvrđivanja tehničkog statusa i trenutno je povučen iz prometa - javili su iz CA.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.